Batman

Batmanlı öğrencilerden Suriyeli sığınmacılara ramazan yardımı

15:31 29 Mayıs 2017
Batmanlı öğrencilerden Suriyeli sığınmacılara ramazan yardımı

Batman'ın Gercüş ilçesinde ilkokul öğrencileri, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeliler ile ihtiyaç sahibi ailelere, harçlıklarıyla yardımda bulundu.

Suriye'de süren iç savaş nedeniyle milyonlarca kişi, ülkelerini terk etmek zorunda kalıyor. Türkiye'de kampların yanı sıra çeşitli il ve ilçelerde kiraladıkları evlerde barınan sığınmacıların ihtiyaçları, sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra duyarlı vatandaşların desteğiyle karşılanmaya çalışılıyor.

Gercüş ilçesindeki Cumhuriyet İlkokulu'nda okuyan öğrenciler de ramazan dolayısıyla Suriyeli sığınmacılara yardımda bulunmak için okulda kampanya başlattı.

Öğrenciler harçlıklarıyla aldıkları kuru gıda, giysi ve ayakkabıdan oluşan 50 paketi, önceden tespit edilen sığınmacılar ile ilçede yaşamını sürdüren ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine ulaştırdı.

Okul müdürü Edip Ekmen, yaptığı açıklamada, duygulandıran bu kampanya nedeniyle Gercüşlü öğrencileri tebrik ettiğini söyledi.

Öğrencilerin sadece Batman ve Türkiye'ye değil dünyaya örnek olacak davranış sergilediğine işaret eden Ekmen, öğrencilerin vicdanlarıyla hareket ederek bu yardımı gerçekleştirdiğini belirtti.

Ekmen, "Suriyeli kardeşlerimizin çektiği sıkıntıyı düşünerek bu minik yürekler kendi kararları doğrultusunda onlara yardım eli uzattı. Bu iyilik duygularının tüm Türkiye'ye örnek olmasını diliyorum. Bu küçük yürekler bu davranışlarını ömür boyu da devam ettireceklerdir. Minik öğrencilerimizin annelerini, babalarını ve öğretmenlerini de tebrik ediyorum." dedi.

Yardım kampanyası nedeniyle hem çok duygulandığını hem de onur duyduğunu anlatan Ekmen, öğrencilere teşekkür ettiğini ve onlara ömür boyu başarı dilediğini ifade etti.

Suriyeli sığınmacılar da öğrencilerin yardımlarından duydukları memnuniyeti dile getirerek, kardeşlik duygusu ile kendilerine uzatılan yardım elinin sevindirici olduğunu kaydettiler.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.