Batman

Sigarayı bırakan 16 kişiye bisiklet

16:47 31 Mayıs 2017
Sigarayı bırakan 16 kişiye bisiklet

Deniz, 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü'ne dikkat çekerek, sigaranın çağın vebası olduğunu belirtti.

Sağlık Bakanlığınca "Sigarayı Sen de Bırak, Sevdiklerini Değil" Projesi kapsamında sigarayı bırakan 16 kişiye bisiklet verildi.

Batman Bölge Devlet Hastanesinde düzenlenen törenle sigarayı bırakanlara bisikletlerini dağıtan Vali Ahmet Deniz, kentte proje kapsamında 5 aylık sürede 200'ü aşkın kişinin sigarayı bıraktığını söyledi.

"Lanet bir hastalık ve aynı zamanda önlenebilir bir hastalık. Sadece bu hastalıktan yani sadece sigaradan yılda 100 bin insanımızı kaybediyoruz. Sigara birçok hastalığın da sebebi. Bunun yanı sıra ekonomik kaybı da var." diyen Deniz, sigara konusunda çocukların büyükleri rol model alarak sigaraya başladığını kaydetti.

Deniz, şöyle devam etti:

"Ne kadar az kişi sigara içerse o kadar az çocuk sigaraya başlayacak demektir. Çocuklarımız büyüklerinden görerek, onları rol model alarak sigaraya başlıyor. O yüzden bizlerin bırakması lazım. Maalesef madde bağımlısı çocukların çoğu önce sigara içmiş. Sigarayı içmeden madde içen yok. O yüzden bu projemizi hayata geçirdik. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Sigarayı bırakanlara destekleyici mahiyette ücretsiz olarak ilaç desteği veriliyor. Sağlıklı bir yaşam için en güzel hediye olarak sigarayı bırakanlara bisiklet hediye ettik."

Bisiklet almaya hak kazanan Ümit Dursun ise 10 yıl boyunca içtiği sigarayı bıraktığını belirterek, herkese sigarayı bırakmayı tavsiye etti.

Sigarayı bırakarak yeni bir hayata başladığını belirten Dursun, "Başlatılan sigarayı bırakma kampanyasına katılarak sigarayı bıraktım. Çok mutluyum." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.