Batman

Batman'da ailenin sokağa atıldığı iddiası

17:49 06 Ekim 2017
Batman'da ailenin sokağa atıldığı iddiası

Batman Valiliği, kirasını ödemeyen ailenin sokağa atıldığı haberlerine ilişkin açıklama yaptı.

Valilikten yapılan açıklamada, bazı basın yayın organları ve sosyal medyada "Kirayı ödeyemeyen aile sokağa atıldı" ve "İnsanlık sokağa atıldı" başlığıyla yer alan haberde söz konusu aileye, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce engelli maaşının verildiği, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca kira, giyim, şartlı eğitim ve sıcak yemek yardımı yapıldığı belirtildi.

2017 yılı içerisinde aileye 11 bin lira yardım yapıldığı ve bugüne kadar her iki kurumdan aileye 103 bin 750 lira verildiğine işaret edilerek, şöyle denildi:

"Şimdiye kadar aileye ilimizin farklı mahallelerinde üç ayrı ev kiralanmış olup, ev sahipleriyle uyuşmazlık yaşadığından dolayı her seferinde evlerden kendi isteğiyle ayrılmıştır. Haberde beyan edildiği gibi, kira bedeli aileye elden verilmemiş olup, kira bedeli yıllık olarak ev sahibinin hesabına yatırılmıştır. Sosyal devlet anlayışı gereği; ihtiyaç sahibi, yaşlı, dul ve yetim vatandaşlarımızın sorunları yetkili kurumlarımız tarafından 'devletin şefkatli eli' uzatılarak gideriliyor ve giderilmeye de devam edilecektir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.