Batman

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü

13:05 10 Aralık 2017
10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü

Eğitim Bir Sen Gercüş İlçe Başkanı Süleyman Avcı, hak ve özgürlükleri koruma yükümlülüğündeki bazı devletlerin, bilinçli politikalarla hak ihlallerinin bizzat faili olduğunu ileri sürdü.

Avcı, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, taşeron terör örgütleriyle milletlerin geleceğinin çalındığını, kardeş görünümlü kalleşlerle toplumlara derin nifak tohumları atıldığını söyledi.

Baskı ve şiddete dayalı ideolojik, ırkçı yaklaşımlar, insan haklarını ve özgürlükleri her geçen gün daha fazla tehdit ettiğini işaret eden Avcı, şöyle konuştu:

"En büyük insan hakkı ihlali olan terör en çok ülkemizi vurmakta, 30 yılı aşkın süredir boğuştuğumuz bu bela yüzünden binlerce ocağa ateş düşmüş, canlar yanmış ve yanmaktadır. PKK terörü nedeniyle binlerce insanımız hayatını kaybederken; kurulan tuzaklar, kazılan hendekler nedeniyle, ülkemiz ve milletimiz vaktini ve enerjisini söz konusu belayı bertaraf etmek için harcamaktadır."

Terör yüzünden, sağlık ve eğitim başta olmak üzere, birçok hak ihlalinin yaşandığını dile getiren Avcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ülkemiz, arkasında emperyalist güçlerin olduğu ihanet şebekesi Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimine maruz kalmış ve 243 insanımızın şehadetiyle son bulan ciddi bir tehlike atlatmıştır. Böylece, hak ve özgürlükleri koruma yükümlülüğündeki bazı devletler, bilinçli politikalarla hak ihlallerinin bizzat faili olmuştur."



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.