Batman

TERÖRSÜZ ŞEHİRLERDE DEĞİŞİM - Beşiri'nin çehresi görevlendirmeyle değişti

11:12 19 Aralık 2017
TERÖRSÜZ ŞEHİRLERDE DEĞİŞİM - Beşiri'nin çehresi görevlendirmeyle değişti

SELMAN TÜR - Batman'da İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile belediyeye görevlendirme yapılan Beşiri ilçesi, vatandaşın talep ettiği projelerle 20 milyon liralık yatırımla buluşuyor.

DBP'li Beşiri Belediye Başkanı Mustafa Öztürk'ün hakkında yürütülen terör soruşturması kapsamında görevden alınmasının ardından İçişleri Bakanlığınca yapılan görevlendirme ile belediyenin kapılarının halka açıldığı bir dönem başladı.

Kaymakam Mustafa Maslak'ın Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildiği ilçede vatandaş odaklı hizmet anlayışı benimsendi.

Gerçekleştirilecek çalışmaları halkın taleplerinin belirlediği ilçe, bu kapsamda hayata geçirilen projelerle kısa sürede modern bir görünüm kazandı.

Kaynakların doğrudan halka hizmet olarak kullanıldığı Beşiri'de 20 milyon liralık yatırımı öngören projeler birbiri ardına uygulanıyor.

- DBP'li yönetimden kalan borç ödendi

Beşiri Belediye Başkan Vekili Maslak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, göreve başladıkları 11 Eylül 2016'dan bu yana devletin kaynaklarını millete hizmet olarak yansıttıklarını söyledi.

Belediyenin bütçesinin 7 milyon lira olduğunu belirten Maslak, bu bütçeyle belediyenin önceki yönetime ait 1 milyon liranın üzerindeki borcunu da ödediklerini ifade etti.

Maslak, belediyenin kapılarını halka açtıklarını dile getirerek, yatırımları vatandaşların talepleri doğrultusunda gerçekleştirdiklerini anlattı.

- İlçe hizmetle buluşuyor

Yatırımları planlı şekilde yürüttüklerine işaret eden Maslak, ilçede ilk etapta alt ve üstyapı ihtiyaçlarıyla ilgili çalışma yaptıklarını bildirdi.

GAP Bölge Kalkınma İdaresi, kardeş Bursa Büyükşehir Belediyesi ve İller Bankasının (İLBANK) desteğiyle ilçeyi yatırımla buluşturduklarını vurgulayan Maslak, asfalt bulunmayan, yoğun kullanılan 8 kilometrelik alanda asfalt çalışması yürüttüklerini, 50 bin metrekarelik alanda ise parke ve bordür taşı döşendiğini kaydetti.

İlçenin daha estetik bir görünüm kazanması için peyzaj çalışmasını titizlikle sürdürdüklerine dikkati çeken Maslak, su ve kanalizasyon şebekelerinin yenilenmesi için çalışma yapıldığını söyledi.

Maslak, ilçede eğitim ile sosyal ve kültürel faaliyetlere de ağırlık verdiklerini vurgulayarak, tüm okulların boyandığını belirtti.

- Vatandaş odaklı hizmet

Vatandaşlarla kurdukları bağ ile onlara danışarak hizmetleri yürüttüklerini anlatan Maslak, eğitim ve sağlık kurumlarıyla belediyenin irtibatını sağladıklarını, bu sayede halktan da çok güzel ve olumlu dönüşler aldıklarını ifade etti.

İlçe merkezinde, zamanla işlevini yitiren saat kulesinin kardeş Bursa Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle yenilendiğini dile getiren Maslak, saat kulesinin rengine halkın karar verdiğini bildirdi.

Maslak, ilçenin park eksiğini gidermek için yine kardeş belediyeden destek aldıklarına işaret ederek, 3 milyon lira bütçeyle ilçeye 3 büyük park kazandırdıklarını kaydetti.

- "Kaynakların teröre gitmemesi için çalışma yürüttük"

Belediye kaynaklarının terör örgütlerine gitmesinin önüne geçtiklerini belirten Maslak, şöyle konuştu:

"Devletin kaynaklarının teröre gitmemesi için bütçemizi denetim altına alarak vatandaşlarımızın bir kuruşunun yine vatandaşlarımıza dönmesi anlamında çalışma yürüttük. Çalışmalarımızın her aşamasında vatandaşımızın büyük desteğini aldık. Vatandaşlarımıza bu desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Vatandaş odaklı, onlara danışarak hizmetlerimizi yürütmenin gayreti içerisindeyiz. Kaynaklarımızı vatandaşlarımıza kuruşu kuruşuna harcamaya devam edeceğiz."

- İlçeye 20 milyonluk yatırım söz konusu

DBP'li yönetim döneminde de görevlendirme yapıldıktan sonra da belediyenin bütçesinin aynı olduğuna dikkati çeken Maslak, "Gelen kaynakları başka yerlere entegre etmeden onların hizmetine sunduğumuz takdirde işte bu güzel çalışmalar ortaya çıkıyor." dedi.

Bütçeyi bir disiplin içerisinde halkın hizmetine sunduklarını anlatan Maslak, tamamlanan ve devam eden yatırımlarla ilçeye 20 milyon liralık yatırımın söz konusu olduğunu belirtti.

Maslak, Beşiri'nin yanı sıra ilçeye bağlı İkiköprü Belde Belediye Başkan Vekili olarak da görev yaptığını anımsatarak, aynı yönetim anlayışıyla beldeyi de hak ettiği hizmetlerle buluşturduklarını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.