Batman

"Elektrikte kayıp-kaçak oranı yatırımlarla geriledi"

13:16 30 Ocak 2018
"Elektrikte kayıp-kaçak oranı yatırımlarla geriledi"

Dicle Elektrik Dağıtım AŞ (EDAŞ) Genel Müdürü Murat Karagüzel, "Batman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Siirt ve Şırnak'ta 2017 yılında elektrikte yüzde 75 olan kayıp-kaçak oranı yapılan yatırımlarla son 5 yılda yüzde 65'e geriledi." dedi.

Batman'da beraberinde Dicle EDAŞ İl Müdürü Yusuf Açar ve Dicle Elektrik Perakende Satış AŞ (DEPSAŞ) İl Müdürü Serhat Öztürk ile bir kafeteryada düzenlenen basın toplantısına katılan Karagüzel, geçen sene gerçekleştirilen yatırımlar ile bu yıla ilişkin hedeflerini açıkladı.

Karagüzel, özellikle yaz ve kış aylarında elektrik kullanım oranının arttığına işaret ederek, diğer bölgelerde evlerde aylık 134 kilovatsaat elektrik kullanımı gerçekleşirken Batman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Siirt ve Şırnak'ta ise ev başına aylık 645 kilovatsaat elektrik kullanıldığını söyledi.

Dicle EDAŞ'ın sorumluluğundaki illerde geçen sene 366 milyon liralık yatırım yapıldığını dile getiren Karagüzel, bu yıl için yatırım hedeflerinin de bu rakama yakın olduğunu belirtti.

Karagüzel, bu yatırımlarla hem abonelere daha kaliteli hizmet ulaştırılmasının sağlandığını hem de kayıp-kaçak ile mücadele edildiğini aktararak, "Batman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Siirt ve Şırnak'ta 2017 yılında elektrikte yüzde 75 olan kayıp-kaçak oranı yapılan yatırımlarla son 5 yılda yüzde 65'e geriledi." diye konuştu.

"Elektrik kullanımında israf önlenirse Keban ve Karakaya barajlarının yıllık ürettiği toplam elektrik miktarı kadar enerji tasarrufu sağlanmış olur." ifadesini kullanan Karagüzel, elektriğin ısınma aracı olmadığını vurguladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.