Batman

Yarıyıl tatili sona erdi

14:20 05 Şubat 2018
Yarıyıl tatili sona erdi

Batman'da, 2016-2017 eğitim-öğretim yılı ikinci dönemi, düzenlenen törenle başladı.

Kültür Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen törene, Vali Ahmet Deniz, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Vali Deniz, törende yaptığı konuşmada, eğitim öğretim yılının huzurlu ve sağlıklı geçmesi temennisinde bulundu.

Eğitim öğretimin önemine değinen Deniz, ''Her zaman diyoruz ki her şeyin başında 'eğitim, eğitim, eğitim' gelir. Eğitim olmadan gelişim olmaz, değişim, kalkınma olmaz. Hangi ülke eğitime önem vermiş, yatırımları ona göre yapmış ve insan eğitmiş ise o ülkenin diğer ülkelerin çok çok önüne geçtiğini görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Deniz, eğitimde kalite ve başarıyı yükseltmek için geçen yıl ''Nitelikli Eğitime Kararlı Adımlar'' projesine start verdiklerini anımsatarak, projenin meyvelerini ilerleyen zamanlarda görüleceğini belirtti.

Batman'ın eğitimde hak ettiği yere geleceğine inandığını aktaran Deniz, şunları kaydetti:

''Batman okul öncesi eğitimde Türkiye'nin pilot illerinden bir tanesi oldu. 'Batman Her Yerde Okuyor'' kampanyasıyla ilimizde 100 bin kitap dağıttık. Bunu kitap fuarıyla taçlandırdık. Yeterli değil. Daha fazla kitap dağıtacağız. Kütüphanelerimize daha fazla önem vereceğiz. Kütüphanesi olmayan okullarımıza kütüphane yapacağız. Kitap desteği sağlayacağız."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.