Batman

Batman Üniversitesi Ortadoğu'ya açılıyor

15:12 04 Mayıs 2018
Batman Üniversitesi Ortadoğu'ya açılıyor

Batman Üniversitesi ile Ürdün Prenses Sumeyye Teknoloji Üniversitesi, Amman Arap Üniversitesi, Ürdün Ortadoğu Üniversitesi, Ürdün Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Ürdün Al-Zaytoonah Üniversitesi ve Filistin el-Kudüs Üniversitesi arasında Erasmus Öğrenci ve Akademisyen Değişim protokolü imzalandı.

Erzurum Atatürk Üniversitesi'nin Ürdün'ün başkenti Amman'da organize ettiği Avrasya İpekyolu Üniversiteler Konsorsiyumu (ESRUC) 7. Olağan Toplantısına katılan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, toplantı sonrası 5 üniversiteyi ziyaret ederek rektörleri ile bir araya geldi.

İlk olarak Ürdün Prenses Sümeyye Teknoloji Üniversitesi, Amman Arap Üniversitesi, Ürdün Ortadoğu Üniversitesi, Ürdün Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Ürdün Al-Zaytoonah Üniversitesi rektörleri ile bir araya gelerek Erasmus Öğrenci ve Akademisyen Değişim Protokolü imzalayan Rektör Durmuş, daha sonra geçtiği Filistin'de Filistin el-Kudüs Üniversitesini ziyaret etti.

Durmuş, Filistin el-Kudüs Üniversitesi ile de Erasmus Öğrenci ve Akademisyen Değişim Protokolü imzaladı.

Protokol kapsamında üniversiteler arasında karşılıklı olarak gönderilecek öğrenci ve akademisyenler hem dil hem de akademik çalışma imkanı bulacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önce Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde rektörlerle yaptığı toplantıda Ortadoğu üniversiteleri ile diyalogların geliştirilmesi çağrısı kapsamında protokol imzaladıklarını vurgulayan Durmuş, "Bu vesile ile İslam ümmetinin yeniden birleşmesine bir katkı sunmuş olacağız." dedi.

Batman Üniversitesine gelecek olan öğrenci ve akademisyenlere özellikle makine, inşaat, elektrik elektronik, bilgisayar ve petrol mühendisliklerinde önemli katkı sunmayı hedeflediklerinin altını çizen Durmuş, şunları kaydetti:

"Bize gelecek olan öğrenci ve akademisyen kardeşlerimize elimizden geldiğince her türlü bilgiyi aktarmaya çalışacağız. Böylece buradan ülkelerine döndüklerinde yıllarca, kültür, yeraltı, yerü stü zenginlikleri gibi bir çok alanda sömürülen ülkelerine daha iyi sahip olma gayreti içerisine girmiş olacaklar."

Program kapsamında Filistin'e geçtiklerini belirten Durmuş, şöyle devam etti:

"Ürdün'den Kudüs'e gitmek gerçek bir esaretin nasıl yaşandığının görülmesi açısından oldukça önemli. Daha sınırda İsrail zulmü başlıyor, sizi sınır kapısında saatlerce bekletiyorlar, kameralardan izliyorlar, bin bir sualden sonra bazen izin veriyor, bazen izin vermiyorlar. İsrail polisinin yüzüne Filistin'de bakamıyorsunuz, hemen tehdit ediliyorsunuz. Filistinli kardeşlerimiz gerçekten bir açık hava hapishanesinde yaşıyor. Bunu gözlerimizle müşahede ettik. Ümmetin birliği ve dirliği sağlanmazsa bu esaret daha yıllarca sürecek. Rabbim ümmeti bir ve diri kılsın inşallah."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.