Batman

"TP Batman Bölge Müdürlüğü son 70 yılın en verimli çağını yaşıyor"

18:14 19 Temmuz 2018
"TP Batman Bölge Müdürlüğü son 70 yılın en verimli çağını yaşıyor"

Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantında konuşan Vali Deniz, kentte şu an itibariyle toplam bedeli 4 milyar 148 milyon lira olan 16 kuruluşa ait 288 projenin olduğunu ve bu projelerin yüzde 39,45'nin fiziki gerçekleşmesinin tamamlandığını söyledi.

Batman Valiliği 2018 yılı üçüncü dönem İl Koordinasyon Kurulu toplantısı, Vali Ahmet Deniz başkanlığında gerçekleştirildi.

Devlet yatırımlarının geçici kabulü konusunda kurum müdürlerini uyaran Deniz, sorumluluk alanlarıyla ilgili yatırımların takibi, izlenmesi ve denetimi konusunda birinci derecede sorumlu olduklarını vurguladı.

Kontrol konusunun önemine dikkat çeken Deniz, "Kontrolde bir eksiklik, bir aksaklığımız varsa problem çıkar. Onun için bizatihi kurum müdürlerimiz kendileri özellikle geçici kabul aşamasında olan yatırımlara eşlik edecek. Orada bir eksik varsa geçici kabulünü yapmayacak, eksiklikleri tek tek müteahhide anlatarak tamamlamasını isteyecek." dedi.

Kurumlar arası işbirliği önemine de değinen Deniz, şöyle konuştu:

"Yatırımlarımız eskisi gibi artık sıkıntılı değil her şey yolunda devam ediyor, bürokratik sıkıntılar artık yok. Devletimizin kaynaklarının 25 kuruşu bile önemli, israf etmememiz lazım. Kamu alımlarımızı mutlaka ihale mevzuatına uygun, şeffaf şekilde yapsın, herkes bundan sorumlu, yanlışlıklara müsaade etmememiz lazım."

- Başkan Aksoy'dan hava mania müjdesi

Toplantıda konuşan Batman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, uzun süredir kent gündemini meşgul eden hava mania sorununun yüzde 70 oranında tamamlandığını, yüzde 30'unundaki sorunun çözümü içinde çalıştıklarının belirtti.

Hava maniadan kaynaklı ruhsat alamayan vatandaşlara müjde veren Aksoy, "Hava mania konusunu yüzde 70 oranında çözdük. Buradan bunun müjdesini veriyorum, hava maniadan kaynaklı ruhsat alamayan vatandaşlarımız artık ruhsat için belediyeye başvurarak ruhsat alabilecek. Bu kentimiz açısından çok önemli bir gelişme." dedi.

Kent genelinde asfaltsız yol bırakmamayı hedeflediklerini vurgulayan Aksoy, yıl sonuna kadar 200 bin ton asfalt serimiyle 149 kilometre yolun asfaltlanacağını bunun yanı sıra 120 bin metrekare bordür taşı da döşeyeceklerini kaydetti.

Türkiye Petrolleri (TP) Bölge Müdürü Mustafa Demir ise Bölge Müdürlüğünün 1948 yılından bugüne en fazla üretimin yapıldığı dönemi yaşadığını söyledi.

Yıl sonuna kadar 10 milyon varile ulaşmayı hedeflediklerini vurgulayan Demir, şunları aktardı:

"TP Batman Bölge Müdürlüğü olarak ilk 6 ay için yani 1 Ocak'tan haziran sonuna kadar olan günlük üretimimiz 26 bin 553 varil. Şu an itibariyle ortalamamız günlük 28 bin 250 varil oldu. Yaz aylarında üretim, petrolün visikositesine bağlı olarak değişmekte. Batman Bölge Müdürlüğü son 70 yılın en verimli çağını yaşıyor. Batman Bölge Müdürlüğü 1948 yılından beri en çok petrol üretimi yaptığı dönemini yaşıyor. İlk 6 aylık verilerimiz 4 milyon 806 bin varil, ikinci 6 ayda bu rakamı 5 milyon 200 bin varile çıkararak 10 milyon bandına ulaşmayı hedefliyoruz."

Demir, ayrıca Batman Belediyesine 3 bin ton, İl Özel İdaresi'ne ise 2 bin 900 ton asfalt hibe ettiklerini söyledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.