Batman

Batman'da mağaradan villaya!

08:48 30 Eylül 2018 4 Yorum Var
Batman'da mağaradan villaya!

Batman Merkeze bağlı 300 haneli Çayüstü köyünün Ilısu Barajı altında kalması nedeniyle, mağarada yaşayan köylüler için villa tipi evler inşa ediliyor.

Dicle Nehri kenarındaki Çayüstü köyünde bulunan mağarada doğup, büyüyen muhtar Mesut Ekinci, 5 kuşaktan bu yana mağarada yaşadıklarını söyledi. Ekinci, “Mağara yaşamını benimsiyoruz, yazın serin, kışın sıcak. Bu çağda mağarada yaşamak zor, bundan sonra mağaralardan kurtulup yeni bir yaşama geçeceğiz. Ben mağarada doğdum, mağarada büyüdüm. Mağaramızda elektrik, su, buzdolabı, çamaşır makinesi, televizyon var. Devlet evler için bize kredi sağladı, evlerin yapımını ise biz yapıyoruz. Sağ olsun, Çevre Şehircilik Müdürü ve personellere teşekkür ediyorum. Bize çok destek oldular. Bu yıl sonuna doğru çoğunu bitireceğiz” dedi.

YORUMLAR

4 Yorum Var
  • Yılmaz kaya 5 yıl önce Şikayet Et
    Süper bir haber
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Hhhhhhh 5 yıl önce Şikayet Et
    Evet devlet hepimizin devleti orasi burasi diye bir ayrim yapmak yanlis olur.Dogusuyla batisiyla guneyiyle kuzeyi ile bu ülke sinirlari icinde yasiyorsa bu vatanin evladidir.Gule gule otursunlar.Darisi evi barki olmayan diger vatandaslarimiza.Olumsuz yorumlar yakismiyor bizlere
    Cevapla
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu zihniyete oldugunuz surece birbirimizi anlamamiz cok zor kardeşim
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Lazrail 53 5 yıl önce Şikayet Et
    Devlet bize bağ miyirrrrr. Bu devlet ne kaybettiyse bu zihniyetliler yüzünden kaybetti . Ahiret günü görüşürüz sizinle
    Cevapla
  • Vatandass 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne kadar akillisun usagum
    İlk beğenen sen ol
  • ibrahim 5 yıl önce Şikayet Et
    nankörler nankörlük yapacak diye devlet banane diyemez. bir zamanlar öyle dediği için neler yaşadı bu millet. olsun zamanla yeniden yeşerecek kardeşliğimiz. kardeş olan kardeş olacak olmayan vatandaş olacak. onu da beceremeyen kim olursa defolup gidecek. güneydoğu on numara memlekettir. insanlarından iyisi ve mert olanı da öyledir ve çoktur. pkk bittiğinde onların da devletlerini sahiplendiğini göreceğiz inşallah.
    Cevapla
  • Mesutto 5 yıl önce Şikayet Et
    Narkirluk yaptiklari icin simdi bu haldeler ki hala nankirluk yapiyorlar bide utanmada devlet bize bakmiy diyorlar devlet daha ne yapsin ama hala belese alismuslar elektirigi suyu kacak kullaniyorlar ytanmadan
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.