Batman

Batman'da kavurma kazanları kuruldu

14:12 06 Kasım 2018
Batman'da kavurma kazanları kuruldu

Batman'ın Gercüş ilçesinde havaların soğumaya başlamasıyla ilçe sakinleri, kışlık erzak hazırlıkları kapsamında kavurma yapıyor.

Gercüş ilçesinde kışlık erzak için daha önce salça, pekmez, kurutulmuş dolma ve biber gibi hazırlıklarını tamamlayan ilçe sakinleri tarafından şimdi de kavurma yapmak için kazanlar kuruldu.

Kazanlarda kavrulan etler, daha sonra soğutularak dinlendirilmeye alınıyor. Etler soğuduktan sonra da küp veya bidonlara konularak dondurucularda saklanıyor.

Havaların soğumaya başlamasıyla derin donduruculardan çıkartılan kavurmalar, kış aylarında sofralarda yerini alıyor.

İlçe sakinlerinden Ramazan Atılgan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kavurmanın kış erzaklarının vazgeçilmezleri arasında yer aldığını söyledi.

Atılgan, "Örf ve adetlerimiz kapsamında kış mevsimi için her yıl olduğu gibi bu yıl da kışlık kavurma için hazırlıklarımızı yaptık. Nisan-mayıs aylarında süt danası alıp besliyoruz. Kasım ayı başında beslediğimiz bu danaları kesip kavurma yapıyoruz." dedi.

Emin Budak da havanın aydınlanmasıyla kazanları kurduklarını, kavurma yapımının şenlik havasında geçtiğini söyledi.

Her yıl nisan-mayıs aylarında süt danası aldıklarını dile getiren Budak, hayvanlara hazır yem vermediklerini ve tamamen doğal ortamda beslediklerini kaydetti.

Yaptıkları kavurmanın çok lezzetli olduğunu kaydeden Budak, "Kendi beslediğimiz inekler olduğu için çarşı, pazardan alınan hazır kavurmalar gibi değil. Yaptığımız bu kavurmalar oldukça lezzetli." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.