Batman

Bu bitkiye dokunan yandı! Tam 400 bin TL ceza

08:59 02 Mayıs 2021 8 Yorum Var
Bu bitkiye dokunan yandı! Tam 400 bin TL ceza

Koruma altındaki ‘sahlep’ bitkisini toplayanlara ceza yağdı

Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ile Jandarma ekiplerinin birlikte düzenlediği operasyonda koruma altındaki ‘sahlep’ bitkisini toplayan 5 kişi, suçüstü ele geçirildi. 5 Kişiye ‘değerli bitki ticareti yapmak’ suçundan toplam 400 Bin TL idari para cezası uygulandı

SAHLEP, NADİR BİTKİLERDEN

Batman’ın Gercüş ilçesi kırsalındaki nadir bitkilerden sahlep (orkide) bitkisini toplayarak, ticaret yapan 5 kişiye 80’er bin TL idari para cezası verildi. Bir ihbarı değerlendiren Batman Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ile Jandarma ekipleri, Gercüş ilçesine yakın köylerdeki kıraç alanda sahlep (orkide) bitkisini toplayan 5 kişiyi suçüstü yakaladı. Sahlep köklerine el koyan ekipler, 5 kişiye de idari para cezası uyguladı. Dondurma ve içecek sektörünün sıklıkla kullandığı sahlebin kilo fiyatı piyasada 10 ila 15 Bin TL arasında değişiyor.

BATMAN SINIRLARINDA YETİŞİYOR

Ters lale gibi nadir bitkiler kategorisinde yer alan sahlep (orkide) bitkisin daha çok kıraç bölgelerden yetiştiğine dikkat çeken Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü yetkilileri, şunları kaydettiler; “2872 Sayılı çevre kanunun 9. Maddesi gereğince doğal çevreyi oluşturan çeşitlilik ile eko sisteminin korunması bir zorunluluktur. Özellikle nesli tehdit ve tehlike altında olanlar ile nadir bitki ve hayvan türlerinin korunması esastır. Mevzuata aykırı bir şekilde nadir bitkileri toplayıp ticaret yapanlara 80 Bin TL idari para cezası veriliyor. Bu yılın ilk cezasını uyguladık.”

YORUMLAR

8 Yorum Var
  • İnsan'ın adı var 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu bitkiye dokunmanın cezası dört yüz bin liraymış, on puanlık uzmanlık sorusu ülkemizde hayvan değerli bitki değerli, insan bu kadar ediyor mu peki insan'ın değeri ne kadar söyler misiniz lütfen ?
    Cevapla
  • adsızzz 2 yıl önce Şikayet Et
    bence 400 bin az bunu neden 400 milyar yapmiyorlar hayret
    Cevapla
  • mtdrgn 2 yıl önce Şikayet Et
    3 yaşındaki çocuğa tecavüz eden bu kadar ceza almıyor!
    Cevapla
  • Deniz 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir de habere cicegin açmış halini yerlestirseydiniz. Ogrenseydik
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • tunctunc 2 yıl önce Şikayet Et
    Ceza cok az..ayrica para cezasi ile uslancak milletde degiliz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.