Bayburt

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası

11:56 09 Kasım 2015
10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, milli iradenin Gazi Mustafa Kemal'in gösterdiği demokratik hedefler yolunda önemli mesafeler kat ettiğini belirtti.

Coşkun, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında, cumhuriyetin 92. yıl dönümünü büyük bir sevinç ile kutlayan Türkiye'nin, istikrar içinde güçlenmeye, büyümeye ve demokrasinin standartlarını her geçen gün yükseltmeye devam ettiğini ifade etti.

Atatürk'ün, Türk milletinin tarihinde ortaya çıkardığı büyük liderlerden birisi olduğunu vurgulayan Coşkun, şöyle devam etti:

"Gazi Mustafa Kemal, İstiklal Savaşımızın ardından da cumhuriyetimizi kurarak milletimizin önünde yepyeni ufuklar açmıştır. Cumhuriyetimizi bu toprakların tüm renklerini kaynaştırarak inşa eden Gazi Mustafa Kemal, milletimizi ortak bir ideal etrafında birleştirmeyi başarmış, Türkiye'nin bağımsızlığı ülküsünü benimsemiştir. Bu güvenle belirtmek isterim ki şehitlerimizin ve gazilerimizin manevi varlıklarından güç alarak, milletimizin çizdiği yolda yürüyecek, cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıl dönümünde, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkma hedefimizi gerçekleştireceğiz."

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.