Bayburt

Kimsesizleri yalnız bırakmıyorlar

10:11 08 Mart 2016
Kimsesizleri yalnız bırakmıyorlar

Bayburt Belediyesi, başlattığı çalışmayla kimsesiz, yaşlı, hasta ve bakıma muhtaç ailelere bulundukları ortamda hizmet veriyor.

Belediye Başkanı Mete Memiş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başlattıkları bu çalışmanın öneminin farkında olduklarını ve o kişilere sahipsiz olmadıklarını, devletin onların yanında olduğunu göstermek istediklerini söyledi.

Kent merkezinde yaşayan kimsesiz, yaşlı, hasta ve bakıma muhtaç aileleri mahalle muhtarlarıyla yaptıkları çalışma ile tespit ettiklerini belirten Memiş, "Bu çalışma sonunda belediyemiz bünyesinde kurduğumuz 9 kişilik kadın ekiple bu hanelerimize, hemşehrilerimize, annelerimize, bacılarımıza, dayılarımıza, amcalarımıza yardım yapmayı amaçladık" dedi.

Başlattıkları çalışmanın ilk başta bu kişilerin evlerinin temizliği noktasında olduğunu ancak kapsamının genişletildiğini ifade eden Memiş, ailelerin ev temizliğinin yapılması noktasında yardım etmek istediklerini, ayrıca kendi ihtiyaçlarını giderme anlamında yardımda bulunduklarını belirtti.

Yemek pişiremeyecek durumda ve yemek pişirecek kimseleri de olmayanların yemeklerini de oluşturdukları ekibin pişirdiğini ifade eden Memiş, bu amaçla başlatılan çalışmanın çok olumlu geçtiğini dile getirdi.

Memiş, başlattıkları hizmetin aksamadan devam ettiğini ve kendilerinin de bu hizmeti aksatmayacaklarını, kesintiye uğratmayacaklarını söyleyerek, "Yine bu çalışmamızda biri erkek kuaför, biri de kadın kuaför bu kişilere kuaförlük hizmeti veriyor. Bu hizmet hem belirlenen bu evlerde yapılıyor hem de Bayburt Devlet Hastanesinde yatarak tedavi gören hastalara yönelik yine hiçbir ücret alınmadan bu hizmeti yerine getiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Kendisinin de gerek bu çalışma öncesinde gerekse çalışma başlatıldıktan sonra ailelere sürekli ziyaretlerde bulunduğunu belirten Memiş, şöyle devam etti:

"Ben ara ara bu evlerimize uğradım, baktım ki bu evlerimizin temizliğe, yemek pişirilmeye ihtiyacı var. Ayrıca kendi hizmetlerinin de görülmesi gerekiyor. Hem bir arkadaşlık adına, bir günlük hoş sohbet ve sıkıntılarını giderme, sohbet etme, manevi bir destek çıkma, koruma adına bunu önemsedik. Çünkü sahipsiz olmadıklarını, devletin, belediyenin onların yanında olduğunu görsünler ve böylece moral kazansınlar diye düşündük."

Projede görev alan personellerin belirli evlerden sorumlu olduğunu ve haftalık rutin ziyaretlerin dışında da kendi sorumluluklarında olan aileleri ziyaret ettiğini anlatan Memiş, "Onlara arkadaşlık, onların yanında olma adına ara ara da onları ziyaret ediyor. Eğer o anda yeni gelişen bir şey olmuşsa onlara da cevap veriyoruz. Ancak prensip olarak bu çalışmayı haftada bir gün olarak belirledik" diye konuştu.

Memiş, başlattıkları bu hizmetin çok önemli olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bu hizmetin çok önemli olduğunu biliyorum ama 'biz bunu yapıyoruz'dan öte bu bizim insanlık vazifemiz, insanlık gereğimiz. Onların sahipsiz olmadığını göstermek, onların bir sahiplerinin olduğunu bilmeleri beni çok daha mutlu ediyor. Tepkilerde çok olumlu. Allah'a hamdolsun böyle bir çalışmayı başlatmışız. Bu çalışmanın hayata geçirilmesinden dolayı belediye çalışanlarımız ile bu çalışmada yer alan herkese teşekkür ediyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.