Bayburt

30 Ağustos Zafer Bayramı'na doğru

18:21 29 Ağustos 2016
30 Ağustos Zafer Bayramı'na doğru

Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu ile Belediye Başkanı Mete Memiş, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Ustaoğlu, mesajında, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verilen mücadele sonucu işgal ordularının Anadolu topraklarından bir daha geri dönmemek üzere çıkartıldığı büyük zaferi, minnet ve şükran duygularıyla yad ettiğini belirtti.

Türk milletinin 94 yıl önce vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü uğrunda verdiği bu büyük mücadele, savaş meydanında devleti ve milleti yıkmak isteyen düşmanların heveslerini kursaklarında bıraktığını vurgulayan Ustaoğlu, şunları kaydetti:

"Bin yıllık devlet geleneğine sahip Türk milletini harp meydanlarında alt edemeyeceğini anlayan aynı odaklar, yüz yıl sonra farklı senaryolar, farklı çehrelerle devletimizi, milletimizi sinsi planlarla içten çökertmeye ve yıkmaya tekrar teşebbüs ederek gizli emellerini bir kez daha açığa vurmuşlardır. Milletimiz, yüz yıl önce verdiği o destansı mücadeleyle İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif'in mısralarında neşrettiği gibi zillete gark olmamış, mahrem mabedinde nakus inletmemiş, ezanları susturmamış, şehit kanlarıyla sulanan bu toprakları şenaatlerle çiğnetmemiştir. Yüce milletimiz, dün olduğu gibi bugün de ülkesini yıkmak, birliğine, beraberliğine, kardeşliğine darbe vurmak isteyen işgal ordularının kirli planlarını uygulamaya kendini memur kılmış şer odaklarının karşısında 30 Ağustos 1922'de olduğu gibi aynı mücadele azmi ve kararlılığıyla dimdik durarak, 15 Temmuz'da da gereken cevabı vermiştir. Bu vesileyle başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere gerek 30 Ağustos 1922 Başkomutanlık Meydan Muharebesinde gerekse 15 Temmuz darbe girişimi esnasında vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü uğrunda;can veren aziz şehitlerimizi, yaralanan gazilerimizi minnet ve şükranla yad ediyor, devletimiz ve milletimizin hep payidar kalması temennisiyle milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı en içten dileklerimle tebrik ediyorum."

Belediye Başkanı Mete Memiş de 30 Ağustos zaferinin, vatanı ve milleti yok etmeye çalışanlara karşı birlik ve beraberlik ruhu ile verilen mücadeleyle kazanıldığını belirti.

Bir milletin vatan sevgisiyle onuruyla verdiği bağımsızlık mücadelesi ve direnişinin yakın Türk tarihindeki karşılığının, 30 Ağustos 1922'de kazanılan Başkomutanlık Meydan Muharebesi olduğunu işaret eden Memiş, şunları ifade etti:

"94. yılını kutladığımız bu zafer, vatan toprağı işgal altında bulunan bir milletin, yokluklara, rağmen azimle, inançla ve kararlılıkla toprağını nasıl müdafaa edebileceğini, büyük bedeller ödeyerek de olsa yedi düvele göstermiştir. Bize düşen de bu şanlı ecdadın torunları olarak şer odaklarına karşı bu aziz vatanı tarihimizden ve ecdadımızdan aldığımız ilhamla sonuna kadar korumaktır. Bu vesileyle aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı tebrik ediyor, atalarımızın şahsında vatanımız için biran bile düşünmeden şahadet şerbetini içen tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimize hayırlı ve uzun ömürler vermesini yüce Rabbimizden niyaz ediyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.