Bayburt

Kurban Bayramı'na doğru

13:19 10 Eylül 2016
Kurban Bayramı'na doğru

Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu, Kurban Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Vali Ustaoğlu, mesajında, bayramların milli birlik, beraberlik ve kardeşliğin pekiştiği, geçmişin mirasının kurulan gönül köprüleri ile sevgi ve muhabbet bağlarıyla bugüne taşındığı zamanlar olduğunu ifade etti.

Türk milletinin kendine yurt tuttuğu bu toprakların bin yıllık mazisiyle adeta bir çınar ağacı gibi gölgesine sığınanlara her daim kucak açtığını, zorda kalanı bağrına bastığını ve tarihin bu millete bıraktığı meşakkat yüklü bu emanete her zaman sahip çıktığını belirten Ustaoğlu, şunları kaydetti:

"Kökleri farklı coğrafyalara, kültürlere, ülkelere uzanan bu ağacın dalları kimi zaman hazana tutulsa da beslendiği her kaynağı İslam medeniyetiyle harmanlayıp gövdesinde saklayan bu çınar halen dimdik ayakta ve bu meşakkatli yüke rağmen asırlara meydan okumaya devam etmektedir. Tarihin fırtınaları bu asırlık çınarın gölgesinde büyüttüğü Muhyiddin-i Arabi, Yunus Emre, Hacı Bayram-ı Veli, Hoca Ahmet Yesevi gibi gönül erlerini bir uçtan diğer uca savurmuş, bu toprakların karış karış hoşgörü tohumlarıyla yeşermesine vesile olmuştur. Tarihten aldığı bu hoşgörü mirası uğrunda milletimiz kimi zaman canıyla, malıyla kurban edilmiş, kimi zaman canını ve malını kurban etmiştir."

Ustaoğlu, içinden geçilen sürecin tarihin her devrinde tekerrür eden bu mücadeleye milleti daha yakından şahit kıldığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Devletimiz ve milletimizin bekası uğrunda şehit düşen canlar, verilen kurbanlar hepimizi üzse de bu sancılar gövdemizde filizlenerek ebediyete uzanacak yeni baharların müjdeleyicisi olacaktır. Nasıl ki, İbrahim Peygamberin teslimiyeti ve İsmail'in sabrı bir kurtuluşa vesile olmuşsa milletimizin gösterdiği sabır ve inanç da bizleri bu zor günlerden müreffeh yarınlara taşıyacak kurtuluş vesilesi olacaktır. Bu vesileyle ülkemizin ve milletimizin bekası için canını feda etmekten bir nebze olsun geri durmayan şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ederek, tüm milletimizin Kurban Bayramı'nı en içten dileklerimle tebrik ediyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.