Bayburt

Bayburt Belediyesi hizmetleri

20:45 09 Mart 2017
Bayburt Belediyesi hizmetleri

Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, göreve geldiği Mart 2014'ten bugüne gerçekleştirilen hizmetleri ve 2017 yılında hayata geçecek projeleri anlattı.

Başkan Memiş, kentte görev yapan yerel ve ulusal medya temsilcileri ile basın toplantısında bir araya geldi.

Toplantıda konuşan Memiş, göreve geldiği Mart 2014'ten bugüne gerçekleştirilen hizmetleri ve 2017 yılında hayata geçecek projeleri anlattı.

Bayburtlu kadınlar için yapılmakta olan Aile Yaşam Merkezi'nin Nisan ayının ilk haftasında açılacağı müjdesini veren Memiş, "Hem Bayburtlu hem de misafir olan hanımların hizmetine sunacağız. Çocukları ve kendileri için güzel bir yer. Spor salonlarından kurslara, lokantadan kafeteryaya çok komplike merkez halinde sadece hanımlara hizmet verecek. Şimdiden onlara ve Bayburt'umuza hayırlı olsun." diye konuştu.

Belediye başkanlığı adaylığı döneminde verdiği sözleri hatırlatan Memiş, bunlardan en önemlisinin kentin alt yapı probleminin çözülmesi olduğunu söyledi.

Alt yapısı tamamlanan şehrin üst yapısının tamamlanması gerektiğini aktaran Memiş, 2016 Nisan ayında üst yapının ihalesi yapıldığını hatırlatarak, "2017 yılı Ekim ayı itibariyle Bayburt merkezde, ana arterlerde kesinlikle asfaltı, kaldırımı yapılmamış yolumuz kalmayacak." dedi.

Belediye Başkanı Memiş, "Sosyal belediyecilik anlamında Bayburt’ta çok şeyler yaptık. Evde bakıma muhtaç amcalarımız, teyzelerimiz için şu anda 55 tane evimiz var. Bunların haftalık ev bakımları belediyenin personeli tarafından gerçekleştiriliyor." dedi.

Bayburt'ta bir Kültürhan yapıldığını belirten Memiş, "Sayın Maliye Bakanımızın özel direktifiyle Kültür ve Turizm Bakanlığı harekete geçti. Nedir bu Kültürhan? İçerisinde kitaba, kültüre, örfe, geleneğe ait ne varsa olacak. Konferans salonu, büyükler ve küçükler için kütüphane, sinema salonu bu anlamda taban alanı 3 bin metrekare, 2 kat, 6 bin metrekarelik şu anda proje çalışması yapılıyor. 16 Nisan'dan önce bunun temeli atılacak." şeklinde konuştu.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.