Bayburt

30 Ağostos Zafer Bayramı'na doğru

14:59 29 Ağustos 2017
30 Ağostos Zafer Bayramı'na doğru

Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş ve Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, 30 Ağostos Zafer Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, 30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da Başkomutan Mustafa Kemal önderliğindeki Türk milletinin yokluk içinde tarihin en büyük destanlarından birini yazdığını ve Anadolu'dan düşmanların ebediyen atılmasının önünü açtığını belirtti.

Bu zaferden aldığı ilhamla muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkma hedefine kararlı adımlarla yürüyen Türkiye'nin dostlarına umut, düşmanlarına korku vermeye devam ettiğini kaydeden Pehlivan, şöyle devam etti:

"Bundan dolayıdır ki dün topları, tüfekleri ve ordularıyla ülkemizi işgal etmeye yeltenenler, bugün de hain terör örgütleri ve onların sinsi iş birlikçileriyle aynı planı uygulamaya çalışmaktadır. Ancak dün olduğu gibi bugün de kadiri zafer olan bu milletin geleceğine kast edenlerin, kaderi hezimet olmuştur. İnsanlık tarihinde adı her zaman hürriyet ve bağımsızlıkla yan yana yazılmış olan bu aziz millet, 15 Temmuz'da bu ülkeyi cebren ve hile ile ele geçirmeye çalışanlara tarihin en şanlı tokatlarından birini atmış, savaş meydanlarında yazılan kahramanlıklara, sokaklarda, şehir meydanlarında yazılmış bir kahramanlık eklemiştir."

- Belediye Başkanı Memiş

Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş de yayımladığı mesajında, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın, Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu belirti.

Vatanın ve milletin güvenliği için gözünü kırpmadan şehit ve gazi olan kahramanların emanetlerine kararlılıkla sahip çıkacaklarına dikkat çeken Memiş, şunları kaydetti:

"Onlar yüce milletimizin en değerli varlıklarıdır. Bugün bizler de onların mirasçısı olarak Türkiye Cumhuriyeti'ni en ileri seviyeye götürmek için tüm gücümüzle çalışmalıyız. Milli mücadelemizin en zor dönemi olan Büyük Taarruz'da milletimiz, askeri yetenek ve gücünü büyük millet olmanın kabiliyetlerini bir kez daha bütün dünyaya göstermiştir. Milletçe elde ettiğimiz başarılar ve ülkemizin geldiği seviye, yolumuzun açık olduğunun en önemli göstergesidir. Büyük hamleler gerçekleştiren ülkemiz geleceğe umutla bakmakta ve güvenle yoluna devam etmektedir."

- Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Coşkun

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun da 30 Ağustos Zafer Bayramı sayesinde işgal altındaki vatan topraklarının düşmandan temizlenerek, istiklal mücadelesinin hak ettiği büyük zaferle taçlandığını belirtti.

Tarihten silinmek istenen Türk milletinin bilakis tarihe yön vermeye devam edeceğinin en açık mesajlarından biri olan bu zaferin milli hafızadan asla silinmeyeceğine vurgu yapan Coşkun, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye bugün demokraside, ekonomide, ulaşımda, eğitim ve sağlıkta kat ettiği mesafelerle adalete, hukuk devleti ilkesine, insan hak ve hürriyetlerine her zamankinden çok daha yakındır. Özellikle son yıllarda önemli gelişmelere sahne olan Türkiye, önümüzdeki süreçte de büyük bir güvenle her alanda ilerlemeye devam edecektir. Demokratik, ekonomik, siyasi yönden Türkiye daha da güçlenecektir. 2013 ve 2071 vizyonundaki hedefleri gerçekleştirmek, toplumsal refahı daha da arttırmak, ülkemizi dünyanın en ülkelerinden biri haline gelecektir. Bugün hepimize düşen görev, 15 Temmuz gecesinde olduğu gibi demokrasimize, cumhuriyetimize ve kazanımlarına hassasiyetle sahip çıkmak, ülkemizi uygarlık yarışında en üst sıralara taşımak olmalıdır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.