Bayburt

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. Yıl Dönümü

16:30 17 Mart 2018
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. Yıl Dönümü

Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. Yıl Dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Pehlivan, mesajında, Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıl dönümünde aziz şehitleri saygı, minnet ve rahmetle andığını ifade etti.

Çanakkale Zaferi'nin, Çanakkale'nin geçilmezliğini, Türk milletinin yenilmezliğini altın harflerle tarihe nakşeden aziz milletin şeref nişanesi olduğunu vurgulayan Pehlivan, şunları kaydetti:

"Yedi düvele meydan okumanın, inancın ve zaferin destanıdır. Çanakkale Zaferi, milletimizin göğsündeki iman, fikrindeki hür yaşama tutkusu, benliğindeki istiklal ateşidir. Bu mücadele tarihten silinmek istenen bir milletin yeniden doğuşuna, şahlanışına vesile olmuştur. Vatanını canan bilip canından vazgeçen ecdadımızın bizlere emanet ettiği bu topraklar, dün olduğu gibi bugün de birliğin, dayanışmanın, yardımlaşmanın, adaletin, huzurun tüm dünyaya yayıldığı bir kaynak, mazlumların sığınacağı güvenli bir liman olmaya devam etmektedir."

Pehlivan, Çanakkale'nin bir şuur, kaybolmayan bir ruh olduğuna dikkat çekerek, "Nitekim bu milli ve manevi şuur, 15 Temmuz menfur darbe girişiminde içerideki hainleri püskürtmüş, şimdi de sınır boylarında, Afrin'de yedi düvele karşı durarak bekamıza kasteden şer güçlerini püskürtmektedir." ifadesini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.