Bayburt

Halk Sağlığı Haftası

17:18 04 Eylül 2018
Halk Sağlığı Haftası

Bayburt Sağlık Müdürü İlker Hancı, Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünün yurdun en ücra köşelerine kadar ulaşan 100 bine yakın çalışanıyla vatandaşlara sağlık hizmeti sunduğunu bildirdi.

Hancı, Halk Sağlığı Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, haftanın amacının halk sağlığının ve koruyucu sağlık hizmetlerinin önemine vurgu yaparak yürütülen çalışmaları daha görünür kılmak olduğunu bildirdi.

Hancı, Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünün yurdun en ücra köşelerine kadar ulaşan 100 bine yakın personeliyle vatandaşlara sağlık hizmeti sunduğunu ifade etti.

Yaklaşık 8 bin aile sağlığı merkezinde 25 bin 885 aile hekimliği birimi ile aile hekimi ve aile sağlığı elemanlarının daha bebeklik ve çocukluk çağında aşılama faaliyetleri ile başlayan koruyucu sağlık hizmetlerinin bir ömür boyu sürdürdüğüne dikkati çekti.

Hancı ayrıca, koruyucu hekimlik çalışmalarını yaygınlaştırmak, sağlık eğitimleri düzenleyip toplum bilincini artırarak hastalıklar meydana gelmeden önlemek ve kaliteli yaşam standardını yükseltmek için Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünün çalışmalarına devam edeceğini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.