Bayburt

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na doğru

11:53 27 Ekim 2018
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na doğru

Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş ve Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Belediye Başkanı Memiş, mesajında, cumhuriyetin kuruluşunun 95. yıl dönümünü gururla kutladıklarını belirterek, "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'en büyük eserim' dediği cumhuriyet, hiç şüphesiz, geleceğimiz adına en büyük güvencemizdir. Eşitlik ve hürriyet temeline dayanan büyük bir millet olma iradesiyle kurulan Cumhuriyetimiz, hepimizin göz bebeği durumundadır. Zira, cumhuriyetimiz çok ağır bedeller ödenerek kazanılmış bir istiklal mücadelesinin ardından kurulmuştur." ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Bayramı'nı en içten duygularla tebrik ettiğini belirten Memiş, şehitlere rahmet, gazilere uzun ömürler diledi.

- Rektör Coşkun

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun da mesajında, "Halkın iradesinin temel ilke olduğu ülkemizde, bizlere emanet edilen egemenlik şuurunu her koşulda koruyan ve yükselten onurlu bir mücadeleyi topyekün sergiliyoruz." ifadesini kullandı.

Coşkun, şunları kaydetti:

"Cumhuriyetin yapı taşlarını diri tutan mücadeleci karakterimiz, birçok surette karşılaştığımız teşebbüsleri, post modern savaş hamlelerini ve ekonomik cambazlıkları bertaraf etmiştir. Cumhuriyetin hür nesilleri, mücadelemizin ekseninde kırılma yaşanmaksızın inisiyatif almaktan ve iradelerini ortaya koymaktan çekinmeyeceklerdir. Bu bilinçle, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı coşku ile kutluyor, cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyorum."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.