Bayburt

Büyük emekle açtığı sahaf dükkanı üniversite kazanmasını sağladı

10:01 02 Eylül 2022
Büyük emekle açtığı sahaf dükkanı üniversite kazanmasını sağladı

Bayburt’ta kitaplarla iç içe yaşam süren Ruhlar Çetin, büyük emek harcayarak açtığı sahaf dükkanı sayesinde 46 yaşında üniversite kazandı. Hayalini kurduğu Tarih Bölümü’nü kazanan Çetin, yeniden okul sıralarına dönmenin heyecanını yaşıyor.

Bayburt'ta geçtiğimiz yıl bir ilke imza atarak sahaf dükkanı açan Ruhlar Çetin, kentin kitap ve sahaf ihtiyacını karşılıyor. Binbir emekle açtığı sahaf dükkanına gelen üniversitelilerin sayesinde okumaya karar veren Çetin, açtığı sahaf dükkanının üniversiteye girmesinde çok büyük etkisi olduğuna dikkati çekti. Dükkana gelen öğrencilerle kitap ve tarih üzerine konuşma yaptıklarını belirten Çetin, tekrardan okul sıralarına dönmenin heyecanını yaşıyor.

UZUN YILLARDIR HAYALİNİ KURDUĞU TARİH BÖLÜMÜNE YERLEŞTİ

Tarih Bölümü okumanın uzun yıllardır hayalini kuran ve istediği bölüme yerleşen Çetin, ilk tercihinin tarih olduğunu, Tarih Bölümü'nün gelmemesi durumunda da Sosyoloji Bölümü'nü ikinci sırada yazarak tercih yaptığını belirtti. Çetin, ilk tercihi olan Tarih Bölümü'nü kazanmanın mutluluğu içerisinde olduğunu belirtti.

3 çocuk babası olan Çetin, lisedeki kızlarının da seneye üniversite sınavına gireceklerini dile getirerek, kızlarının üniversite eğitimine devam edeceklerini bu sayede kızlarına iyi bir rol model olacağını belirtti.

ÖĞRENCİLERLE YAPTIĞI SOHBETLER ÜNİVERSİTEYE YÖNELTTİ

Kitap ve tarih merakının yanı sıra kitap okuma hevesinin üniversite okumaya teşvik ettiğini ifade eden Çetin, "Yaklaşık bir yıldır işlettiğim dükkana gelen öğrencilerin de etkisinde kalarak, onlarla olan sohbetimizin daha akademik boyutta olması bizi bu sürece, üniversite okuma yoluna sevk etti diyebilirim. Sınav sürecinde iyi bir şekilde hazırlandım, sınava girdim ve başarılı da oldum. Ayın 19'unda dersler başlıyor, 19 Eylül itibariyle Tarih Bölümü'nde öğrenimimize başlayacağız. Bundan sonrasında inşallah okulu bitiririz, bitirmek nasip olur" şeklinde konuştu. Özellikle Tarih Bölümü için sınava girdiğinin altının çizen Çetin, "Sosyoloji Bölümü'nü de tercihlerime yazmıştım ama özellikle Tarih Bölümü için sınava girmiştim. O bölüme odaklı bir çalışmam oldu, istediğim bölümü de kazandım, elde ettim şükürler olsun" şeklinde konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.