Bilecik

Halk Sağlığı Haftası

09:05 04 Eylül 2015
Halk Sağlığı Haftası

Bilecik Halk Sağlığı Müdürü Balcı: "Bulaşıcı hastalıklarla mücadelede hedef, hastalıkların ortaya çıkışını engellemektir"

Bilecik Halk Sağlığı Müdürü Ömer Balcı, "Bulaşıcı hastalıklarla mücadelede hedef, hastalıkların ortaya çıkışını engellemektir" dedi.

Balcı, yaptığı açıklamada, haftanın halk sağlığının ve koruyucu hekimlik hizmetlerinin öneminin vurgulandığını belirterek, amaçlarının toplumu harekete geçirmek, yaşam kalitesini yükseltmek ve hastalıkları oluşmadan önlemek olduğunu bildirdi.

Halk sağlığının, bireyi sağlıklı ve üretken bir şekilde tutarak toplumsal gelişmeyi sağlamayı hedeflediğini belirten Balcı, şunları kaydetti:

"Bu hedefe ulaşmak amacıyla bireylerin sağlıklarını korumak ve geliştirmek için gereken tüm sağlık hizmetlerini sunmak esastır. Yaşamın ilk anlarından itibaren her vatandaş aile hekiminden hizmet almaya başlamaktadır. Aile hekimleri, daha bebeklik ve çocukluk çağında aşılama faaliyetleri ile başlayan koruyucu sağlık hizmetlerini bir ömür boyu sürdürmektedir. Aile hekimliği uygulaması ile her birey sağlıkları ile ilgili her türlü konuda danışmanlık hizmeti alabilecekleri bir hekime kavuşmuştur. Her gün yaklaşık 1 milyon kişi aile hekimleri ile bir araya gelmektedir. Kadın ve çocuk sağlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumunun öncelikleri arasındadır. Özelikle doğurganlık çağındaki kadınlara ve doğuştan itibaren çocuklara yönelik yapılan sağlık hizmetleri itina sürdürülmekte ve yakından izlenmektedir. 13 ayrı hastalık yapıcı etkene karşı sürdürülen ve dünyanın en kapsamlı aşılama programlarından birisi olan ulusal aşı programı ile yılda yaklaşık 40 milyon doz aşı geleceğin güvencesi çocuklarımıza uygulanmaktadır.  Bulaşıcı hastalıklarla mücadelede hedef, hastalıkların ortaya çıkışını engellemektir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.