Bilecik

734'üncü Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri

13:17 13 Eylül 2015
734'üncü Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Ey sahte barışçı eş başkan, İmralı'daki bebek katili, Kandil'deki yılanlar, Brüksel'deki efendilerin şunu iyi bilsinler ki bu vatanı size böldürmeyeceğiz" dedi.

Bilecik'in Söğüt ilçesinde, bu yıl 734'üncüsü düzenlenen Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri kapsamında BBP tarafından Destici'nin de katıldığı yürüyüş yapıldı.

Kaymakamlık önünde kortej oluşturan Destici ve partililer, mehter takımı eşliğinde Ertuğrul Gazi Türbesi'ne kadar yürüdü.

Türbede dua eden Destici, daha sonra çadırların bulunduğu alana geçerek vatandaşlarla sohbet etti.

Destici, Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından yaptığı konuşmada, Ertuğrul Gazi'nin ocağında bulunmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Şırnak ve Diyarbakır'daki terör saldırılarında 3 polisin şehit olduğunu hatırlatan Destici, şunları kaydetti:

"Bunların içinde cuma namazına gidenler var. Nasıl oluyor da Peygamber ocağındaki Mehmetçikleri şehit ettikten sonra Allah'ın huzuruna çıkabiliyorsunuz? Mehmetçikleri şehit eden hainlerin sözcülüğüne soyunanlar, bu olmaz. İman ile küfür bir arada bulunmaz. Ey emperyalist küresel güçlerin uşağı, sahte barışçı, arkasını PKK'ya dayayanların yol arkadaşı eş başkan, sen ve İmralı'daki, Kandil'deki, Brüksel'deki efendilerin şunu iyi bilsinler ki bu topraklarda İslam kardeşliğini söndürmenize asla fırsat vermeyeceğiz. Ey sahte barışçı eş başkan, bu topraklarda Türkmen-Kürt kavgası, kardeş kavgası çıkarmanıza asla müsaade etmeyeceğiz. Ey sahte barışçı eş başkan, İmralı'daki bebek katili, Kandil'deki yılanlar, Brüksel'deki efendilerin şunu iyi bilsinler ki bu vatanı size böldürmeyeceğiz."

Daha sonra Eskişehir Kültür Derneği Mehter Takımı tarafından gösteri sunuldu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.