Bilecik

Çiftçilere buğday tohumu ve ceviz fidanı desteği

12:32 10 Ekim 2015
Çiftçilere buğday tohumu ve ceviz fidanı desteği

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız, İl Özel İdaresi tarafından çiftçilere buğday tohumu ve ceviz fidanı desteği bulunulduğunu bildirdi

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız, İl Özel İdaresi tarafından çiftçilere buğday tohumu ve ceviz fidanı desteği bulunulduğunu bildirdi.

Yıldız, Müdürlükte düzenlediği basın toplantısında, İl Özel İdaresinin kaynaklarını kullanarak proje yaptıklarını hatırlatarak, sezonun yağışlı geçmesi nedeniyle tarımda zarar yaşandığını kaydetti.

Buğday da, sertifikalı buğday tohumu kullanılması gerektiğini ve bakanlığın sertifikalı kullanıma dekar başına 8,5 lira destek verdiğini bildiren Yıldız, şöyle konuştu:

"Bu yıl verim o kadar düşük oldu ki çiftçimiz kendi tohumunu kendisi üretemez hale geldi. İlimizde çeşit çok fazla ve karışık, yani herkes tohumunu kendi üretmeye çalıştığı için çeşitte çok fazla. İstedik ki bu vesileyle hem çeşit sayısını azaltmış oluruz, hem de çiftçimize bir miktar tohum temin etmiş oluruz. O amaçla proje yaptık ve İl Özel İdaresi 150 bin lira destek verdi. Ekim zamanı olduğu için hızlı bir şekilde buğday tohumu temin etmek zorundayız. Cevizin ise genelde bir fidanı yerinden oynatabilmek için mutlaka doğal şartlarda yaprağını dökmüş olması gerekir. Onun için yaprağını dökmesini bekleyeceğiz."

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.