Bilecik

Okullarda karne heyecanı

14:07 22 Ocak 2016
Okullarda karne heyecanı

Bilecik'teki törenler TOKİ İlk ve Ortaokulunda gerçekleştirildi. Törene, Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Selim Yağı, Vali Yardımcısı Mustafa Güney ve İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak ile diğer ilgililer katıldı.

Bilecik'te 35 bin 500 bin, Kütahya'da ise 93 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı.

Sınıfları gezerek öğrencilere karnelerini dağıtan Nayir ve beraberindekiler, öğrencileri tebrik etti.

Öğrencileri iki haftalık bir tatilin beklediğini, tatilde kitap okumalarını ve bu süreyi iyi değerlendirmelerini isteyen Nayir, "2 bin 287 öğretmenimize teslim edeceğimiz 35 bin 500 öğrencimiz tatile girdi. Temennimiz bu tatilin en iyi şekilde değerlendirerek ikinci yarıya hazır halde gelmeleridir. Çocuklarımızın karne sevinçlerini paylaşıyoruz" dedi.

- Kütahya'da 93 bin öğrenci karne sevinci yaşadı

Kütahya'daki karne töreni, Atatürk İlkokulu'da gerçekleştirildi.

Vali Şerif Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, karne notlarının sadece birer sayısal değer olduğunu, notların çocukların genel değerlendirilmesi olarak algılanmamasını söyledi.

Karnelerde kırık notların olabileceğini ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:

"Karnelerimizle eksiklerimizi tespit eder ve bu konuda neler yapabileceğimize bakabiliriz. Öğrencilerin bütün notlarının 5 olması gerekmez. Her birey farklıdır. Bu nedenle velilerimiz çocuklarımızı mevcut halleriyle kabul etmeliler. Öğrencilerimiz için varsa eksikler ve yapılacaklar bunlar okul idaresi ve öğretmen veli işbirliğiyle yapılabilir. Bugün velilerimizin büyük bir kısmının burada olması bizleri cesaretlendiriyor. Muasır medeniyetler seviyesine ulaşmada en önemli etken olan yetişmiş insan gücünü hazırlanmasındaki büyük başarıyı inşallah hep birlikte gerçekleştireceğiz."

İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen de 28 Eylül günü başlayan 2015-2016 eğitim öğretim yılının birinci kanaat dönemini başarıyla tamamlamanın sevinci içerisinde olduklarını belirtti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.