Bilecik

Kanser Haftası

14:20 05 Nisan 2016
Kanser Haftası

Türkiye'de yayınlanan verilere göre, yılda her yüz bin erkeğin 278'inde, her 100 bin kadının 188'inde kanserin geliştiğini dile getiren Balcı, şunları kaydetti:

Bilecik Halk Sağlığı Müdürü Ömer Balcı, Türkiye'nin, kanser kontrolünde dünya genelinde en tecrübeli ülkeler arasında yer aldığını bildirdi.

Halk Sağlığı Müdürü Balcı, yaptığı açıklamada, kanserin dünya genelinde giderek artan sağlık problemi olduğunu ve kanser istatistiklerine göre, ölüm nedenleri arasında ilk sırayı aldığını belirtti.

"Ülkemizdeki ilk 5 kanser türü gelişmiş ülkelerle benzerlik göstermektedir. Erkeklerde akciğer kanseri, kadınlarda ise meme kanseri en sık görülen kanser türleridir. Elbette kanser kayıtlarındaki düzelme bunun en önemli sebebi olsa da, tütüne bağlı kanserlerde erkeklerde azalma trendi de görülmeye başlandı. Günümüzde dünya genelinde halen pek çok ülkenin kanser kontrol programı mevcut değildir. Ülkemiz, 2008 yılından itibaren kanser kontrol programı yürüten dünyadaki sayılı ülkelerden birisi olarak kanser kontrolünde dünya genelinde en tecrübeli ülkeler arasındadır. 2013-2018 yılları arasında da 'Türkiye Kanser Kontrol Programı'nın 2. fazı hazırlanmış ve uygulamaya geçilmiştir. Ülkemizde kanserin önlenmesine yönelik önemli sağlık politikaları yürütülmektedir. "

Balcı, her yıl 12 milyondan fazla insanın kanser olduğu dönemde, sorumluluklarının bilincinde kansere karşı mücadele ettiklerini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.