Bilecik

Anadolu Ajansı 96 yaşında

11:19 06 Nisan 2016
Anadolu Ajansı 96 yaşında

Bilecik Vali Vekili Mehmet Taşdöğen, "Anadolu Ajansı, Türkiye'nin ve dünyanın haber alma ve bilgi edinme hürriyetlerini en geniş biçimde kullanmasını sağlamaktadır." değerlendirmesinde bulundu.

Vali Vekili Taşdöğen, Anadolu Ajansı'nın (AA) 96. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Mustafa Kemal Atatürk'ün, Kurtuluş Savaşı mücadelesinin duyurulması amacıyla kurulması talimatını vermesi üzerine, 6 Nisan 1920'de faaliyete başlayan AA'nın, 96 yılda önemli mesafeler kat ederek dünyanın önemli haber ajansları arasında yer aldığını belirtti.

Kamuoyunun doğru, eksiksiz ve tarafsız bilgilendirilmesi ilkesinden taviz vermeyen Anadolu Ajansı'nın, her dönemde güvenilir bir haber kaynağı olduğunu ifade eden Taşdöğen, şunları kaydetti:

"Anadolu Ajansı, Türkiye'nin ve dünyanın haber alma ve bilgi edinme hürriyetlerini en geniş biçimde kullanmasını sağlamaktadır. Çağımızda iletişimin ve basın yayının önemi tartışılmaz hale gelmiştir. Gelişen dünyanın yeniden oluştuğu bu çağda, teknolojiyi en iyi şekilde kullanarak yayınını doğru, tarafsız ve hızlı habercilik ilkelerine bağlı kalarak sürdüren Anadolu Ajansı'nın 96. kuruluş yıl dönümünü kutluyorum.''

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.