Bilecik

Ebe Taşkesen 20 yılda 10 bin bebeği kucağına aldı

12:13 21 Nisan 2016
Ebe Taşkesen 20 yılda 10 bin bebeği kucağına aldı

MUHSİN ARSLAN - Bilecik Devlet Hastanesi Doğum Servisinde görevli 20 yıllık ebe Hayriye Taşkesen, 10 bin bebeği dünyaya geldiği anda kucağına aldı, annenin hislerini paylaştı.

Taşkesen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukluğundan itibaren bebekleri çok sevdiğini, bundan dolayı ebe olmaya karar verdiğini söyledi.

Mesleğe 20 yıl önce Batman'ın bir köyünde başladığını dile getiren Taşkesen, 10 bin bebeğin doğumuna tanıklık ettiğini anlattı.

İşinin kutsallığının farkında olduğunu ifade eden Taşkesen, "Çünkü hayatın ilk başlangıcında bebekler bizimle tanışıyor ve aileden önce biz görüyoruz. Doğum sonrası bebeği kucağına aldığınızdaki annenin hisleri ve sizin hisleriniz bir oluyor. Bir canlıyı dünyaya getirmek kadar güzel bir duygu yok. Bu mesleği ancak özverili kişiler yapabilir." dedi.

Taşkesen, doğum sırasında bazen ilginç olaylarla karşılaştığını anlatarak, "Bir bebeğimiz doğum sonrasında erkek olmuştu fakat tüm ultrason kayıtlarında kız olarak aileye söylenmiş. Bebeği dışarıya çıkarıp eşine vermeye kalktığımızda ve çocuğun erkek olduğunu söylediğimizde babası hiç şaşırmadı, rüyasında gördüğünü söylemişti." ifadelerini kullandı.

Taşkesen, ikiz doğumlar da gerçekleştirdiğini dile getirerek, "İkiz doğumlardan sonraki annenin, ailenin yaşamış olduğu mutluluğu gözlerinden okuyorsunuz. O kadar güzel bir duygu ki, ikizleri teslim ederken ailenin duygularını görmek, paylaşmak çok güzel. Bazen bebeğin ikiz olduğunu biliyorlar ancak ikiz olduğunu bilmeyenlerle de karşılaştım." diye konuştu.

Ölümle sonuçlanan doğum vakaları da yaşadığını anlatan Taşkesen, bir anne olarak aileye ve anneye olayı anlatmanın zor olduğunu sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.