Bilecik

Bilecik'te "Vergi bilinci ve gönüllü uyum" konferansı

19:14 21 Nisan 2016
Bilecik'te "Vergi bilinci ve gönüllü uyum" konferansı

Bilecik Defterdarlığı tarafından ''Vergi bilinci ve gönüllü uyum'' konferansı düzenlendi.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi'nde düzenlenen konferansta konuşan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ak, mükelleflerin vergiyi ödemeyle ilgili kurallara uymak suretiyle zamanında gelirlerini beyan etmeleri ve beyan ettikleri gelirleri zamanında ödemelerinin vergiye gönüllü uyumun temelini oluşturduğunu söyledi.

Tersi durumların ise vergiye karşı uyumsuzluk olduğunu, çağdaş devletlerde devlet tüzel kişiliğinin özel sektöre devredilemeyen asker alma, para basma ve vergi alma gibi üç temel görevi olduğunu belirten Bölüm Başkanı Ak, devletin vergiyi alırken belirli bir hukuki çerçeve çizmesi gerektiğini ve bu hukuki çerçeveyi aşmadan, evrensel hukuk kuralları ve ilkelerine uygun olarak vergiyi tahsil etmek durumda olduğunu kaydetti.

Ak, "Gönüllü uyumu etkileyen faktörler, vergi sisteminin karmaşıklığı, vergi idaresinin şeffaflık ve bilgi verme düzeyi, uyumsuzluğun cezalandırılma durumu, ödevler ve cezalar, denetlenme ihtimali ve gerçek vergi yükü. Vergi bilinci, aileden başlayıp, eğitim kurumları, medya ve dini kurumlarla gelişen bir kültürdür" dedi.

Konferansa, Bilecik Vali yardımcıları Hıdır Kahveci ile Ekrem Ballı, Bilecik Defterdarı Mustafa Şahin, SMMMO Başkanı Süleyman Kıral, Bilecik Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Halit Gölcan, defterdarlık personeli, bazı akademisyenler ve üniversite öğrencileri katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.