Bilecik

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

12:52 23 Nisan 2016
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Bilecik'te, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen tören, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden törene, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner, Şey Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, protokol üyeleri ve vatandaşlar ile öğrenciler katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, düzenlenen törende yaptığı konuşmada, bugünün, milli birlik ve beraberlik duygularıyla coşan ve güçlenen milli iradenin temsil edildiği, Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşu ile milli, çağdaş, demokratik ve egemen yeni Türk devletinin doğuşunun 96. yıl dönümü olduğunu söyledi.

23 Nisa'nın, Türk milletinin her türlü baskı, zulüm ve işgale karşı, Büyük Önder Atatürk'ün liderliğinde milli egemenliğin hakim kıldığı, milli varlığı yüceltme, azim, karar ve heyecanını yüreklerinde duydukları gün olduğunu ifade eden Altınkaynak, şöyle konuştu:

"Bugün Türk tarihindeki en önemli günlerden biridir. Türk milletinin büyük bir inanç ve kesin bir azimle kurduğu yeni Türk devletinin dayandığı iki temel ilkeden biri 'Tam bağımsızlık' diğeri 'Kayıtsız şartsız egemenliktir.' Egemenlik hiçbir anlam, hiçbir şekil ve hiçbir yönde ortaklık kabul etmez. O, tam anlamıyla ve bilinçli, milli uzlaşma gerektiren demokratik otorite birliğindir. Biliyoruz ki, bugün milletlerarası ilişkilerde, egemenlik ve güçlü kavramı, bilgiyi kullanma yeteneğine sahip olanlar ve yeteneklerini geliştirenler tarafından rahatlıkla kullanılabilmektedir. Tarihte eşsiz bir saygı ve şeref mevkine sahip olan milletimizin, egemenlik hakkını, kayıtsız şartsız eline aldığı bugün, aynı zamanda demokrasimizin de en önemli adımını atılmıştır."

Öğrencilerin şiir okuması ve halk oyunları gösterisiyle devam eden kutlamalarda Edebali Ortaokulu öğrencileri arasında "yumurta taşıma" ve "sandalye kapma" yarışması düzenlendi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile Sağlık Bakanlığınca çocuk ve gençlere fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırılarak sağlıklarının korunması, bisiklet kullanımının teşvik edilmesi amacıyla "Sağlıklı beslenme ve hareketli hayat programı" kapsamında "Sağlık için hareket et" sloganıyla 120 bisikletin dağıtımıyla sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.