Bilecik

Okullarda karne heyecanı

12:53 17 Haziran 2016
Okullarda karne heyecanı

Bilecik'te, ilkokul, ortaokul ve liselerde 35 bin öğrenci, karnelerini aldı.

İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, 2015-2016 eğitim öğretim yılının sona ermesi dolayısıyla Bayırköy İlk ve Ortaokulu'nda düzenlenen karne dağıtım töreninde, il geneli 167 okulda görev alan 2 bin 400 öğretmen ile 35 bin öğrencinin eğitim öğretim yılını tamamladığını bildirdi.

Her bitişin yeni bir başlangıcı beraberinde getirdiğini ve geçmişini iyi bilen, sağlam temellere oturtan, geçmişiyle korkusuzca yüzleşen ve hatalardan ders çıkarıp geleceğe ulaşan bireylerin geleceğin de sahipleri olacağını ifade eden Altınkaynak, şöyle konuştu:

"Çocuklarımızı yetiştirirken akademik başarılarını önemsediğimiz kadar, onların milli, manevi ve ahlaki değerlere sahip, sağlam bir kişilik sahibi olmalarını da önemsememiz gerektiğinin kesinlikle unutulmaması gerektiğini, bir insanı ahlaken eğitmeden, sadece zihnen eğitmenin topluma bir sorun kazandırmaktan başka bir işe yaramayacağını belirtmek isterim. Eğitime inanmak, insana inanmaktır. Eğitime yapılan hizmet ve yatırım, ülkeye, insanlığa yapılan yatırımdır. Uzun vadede ülkelerin gerçek kurtuluşu ancak insanları iyi yetiştirmekle, yani iyi bir eğitim ile mümkündür. İnsanlar, ancak eğitim sayesinde kendi ayakları üzerinde durabilen, kimseye muhtaç olmayan, kendi hayatını rahatça sürdürebilen ve ülkesine katkılar sunabilen bireyler haline gelirler."

Bilecik Vali Yardımcısı Mustafa Güney ve beraberindekiler, sınıfları gezerek, öğrencilere karnelerini dağıttı.

Karne dağıtımın ardından 217 öğrenciye bisiklet hediye edildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.