Bilecik

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

23:24 16 Temmuz 2016
FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Bilecik ve Kütahya'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterildi.

Bilecik'te vatandaşlar, FETÖ mensuplarının darbe girişimine tepki göstermek amacıyla Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi.

Ellerinde Türk bayrakları bulunan vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine sloganlar attı.

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, burada yaptığı konuşmada, artık sözün son bulduğu noktada olduklarını belirterek, milletin değerleriyle, imkanlarıyla yetişen nankörlerin ve hainlerin isyanına, ihanetine maruz kaldıklarını söyledi.

Yaşananların Türkiye'nin sadece bugününe değil geleceğine konulmuş büyük bir dinamit olduğunu belirten Yağcı, şöyle konuştu:

"Bu millet, asil ve kahramandır. Bu millet nice böyle hainlere hak ettiği dersi verdi. Yine dün akşam ve bugün milletimizin birliği, beraberliği, kardeşliği, inancı, bayrağa ve devlete bağlılığı onlara en büyük dersi verdi. Biz bir oldukça, yüreklerimiz bir olduğu sürece önümüze kimse gelemez. Biz inanalım, birliğimizi ve beraberliğimizi bozmayalım. İki gündür çektiğimiz ızdırap, sıkıntı yeni şahlanmış Türkiye'nin sancıları. Türkiye tarihinde darbeler tozlu yapraklar arasında kaybolup gidecek. Millet iradesi üzerinde başka bir güç yoktur. Olamaz zaten."

Konuşmanın ardından Yağcı, AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyüş yaptı.

- Kütahya

Kütahya'daki Zafer Meydanı'nda toplanan binlerce kişi, darbe girişimini protesto etti.

Ellerinde Türk bayraklarıyla Zafer Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet lehine sloganlar attı.

Meydanda kurulan kürsüde AK Parti Kütahya Milletvekilleri Mustafa Şükrü Nazlı ve İshak Gazel, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, AK Parti İl Başkanı Ali Çetinbaş, birer konuşma yaptı.

Kütahya Evliya Çelebi Mehter Takımı ise meydanda toplanan vatandaşlar için konser verdi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.