Bilecik

Bilecik'te ''Öğrencileri Spora Yönlendirme'' projesi

14:43 24 Mart 2017
Bilecik'te ''Öğrencileri Spora Yönlendirme'' projesi

Protokolle, milli, ahlaki, insanı, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve sorumluluk duyan gençlik yetiştirilmesinin hedeflendiğini ifade eden Elban, şunları kaydetti:

Bilecik İl Özel İdaresi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü arasında, ilkokul öğrencilerinin sportif faaliyetlere katılması amacıyla protokol imzalandı.

Bilecik Valisi Süleyman Elban, imza töreninde yaptığı konuşmada, Bilecik'te eğitim gören ilkokul öğrencilerinin 1 yıl boyunca sportif faaliyetlerde bulunacağını söyledi.

"Hazırlanan projeyle sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda çocuklarımız, kendilerini geliştirme imkanı bulacaklar. Proje sayesinde tüm ilkokul öğrencileri birçok spor dalında faaliyette bulunacaklar. Aynı zamanda, ilkokul 4. sınıf öğrencilerinin tamamı yüzmeyi öğrenecek ve ortaokula başlayan her öğrenci de yüzme öğrenmiş olacak.''

İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ise, protokolün ilkokul öğrencilerine yönelik olduğunu, 1. 2. ve 3. sınıflarda öğrenim gören 2 bin 668 öğrenciye temel spor faaliyetleri ve jimnastik eğitimi, 4. sınıflarda öğrenim gören 845 öğrenciye ise yüzme eğitiminin verileceğini bildirdi.

Törene, Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Özgün, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.