Bilecik

Berat Kandili

11:59 10 Mayıs 2017
Berat Kandili

Eldemir, mesajında, Berat Gecesinin, Cenab-ı Allah'tan bağışlanma dileyenlerin affedileceği ve içtenlikle yapılan duaların kabul edileceğini haber veren gece olduğunu kaydetti.

AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir ve Belediye Başkanı Selim Yağcı, Berat Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

Gecenin, ilahi affa ve rahmete ulaşmak için davranışların kontrol altına alınarak, iyiye ve güzele yönelmek isteyenlerin önüne açılmış bir fırsat kapısı olduğunu ifade eden Eldemir, şöyle devam etti:

''İnsanların hayırlısının, insanlara faydalı işler yapan kimsenin olduğu ilkesinden hareketle, gerek özel yaşamda ve gerekse kamu hizmetinde dürüstlüğü, güvenilir olmayı, hak ve hukuka riayeti, eşitlik ve adaleti ilke edinmeli, emanet ve sorumluluk bilincini korumalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle, af ve mağfiret çağrısının yoğunlaştığı bu gecede, milletimizin ve İslam aleminin Berat Kandili'ni tebrik ediyor, başta ülkemiz olmak üzere tüm dünyada huzur ve barışa vesile olmasını dilerim.''

Yağcı da 3 ayların içinde barındırdığı önemli gecelerden birisi olan Berat Kandili'nin bütün dünyada huzur ve sükunete vesile olmasını diledi.

Kutsiyetiyle gönüllere ilahi bereket bahşeden ve on bir ayın sultanı ramazan ayının müjdecisi olan Berat Kandili'ni tekrar idrak etmenin sevinç ve mutluluğunu yaşadıklarını vurgulayan Yağcı, şunları kaydetti:

''Bizlere Cenabı Allah'tan, günahlarımıza af dileme fırsatı olan gecelerden biri olan Berat Kandili her bir Müslüman'ın kıymetini bilerek değerlendirmesi gereken bir zaman dilimidir. Berat gecesi de diğer mübarek gecelerimiz gibi gündelik hayatın akışı içinde bizlere varlığımızı yeniden gözden geçirme, muhasebe ve insanoğluna verilen nimetlere şükretme imkanları kazandıran birer fırsat olarak değerlendirilmelidir. Bununla birlikte kandiller, ışıklarıyla sadece karanlık gecelerimizi değil, aynı zamanda manevi feyziyle de bunalan gönüllerimizi aydınlatır, zihinlerimizi berraklaştırır. Ahlak ve erdemin, doğruluk ve dürüstlüğün, paylaşımın, hak ve hukuka riayetin, barış içinde yaşamanın, insani erdemler bağlamında ulaşılabilecek en üstün değerler bütünü olduğunu zihin ve gönüllerimizde derinden hissetmeliyiz. Bu gibi mübarek gün ve geceler değerlendirebildiğimiz sürece, güzel amellerle içini doldurabildiğimiz, yanlışlarımızın farkına varıp doğru istikamete yönelebildiğimiz ölçüde bizim için bereketli ve kazançlı zaman dilimleri olacaktır.''

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.