Bilecik

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

18:26 14 Temmuz 2017
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Bilecik'te faaliyet gösteren bazı STK temsilcileri, Vali Tahir Büyükakın'ı ziyaret etti.

Valilik makamında gerçekleşen ziyarette konuşan Vali Büyükakın, devletlerin sadece millet arkasında olduğu zaman devlet olduğunu söyledi.

Devletin halk için var olduğunu ifade eden Vali Büyükakın, "Şu anda bunun çok güzel örneğini gördük. Milletimiz 15 Temmuz günü aslında Türkiye'nin her yerinin Çanakkale olduğunu gösterdi. Çanakkale'nin geçilmediğini, geçilemeyeceğini bir kez daha dünyaya gösterdi. Sadece FETÖ terör örgütüne değil, onun işbirlikçilerine, onu maşa olarak kullananlara, ülkemizin üzerinde emeli olanlara çok ne ve kararlı bir şekilde bir kez daha haykırdı 'Çanakkale geçilmez'. Bu ülkenin topraklarına, evlatlarına diz çöktüremezsiniz. Allah'a hamd olsun." diye konuştu.

Ziyaretin ardından STK temsilcileri adına konuşan Memur-Sen Bilecik Şube Başkanı Ahmet Selöz, 15 Temmuz'da destansı bir tarih yazıldığını kaydetti.

Hain darbe girişimine karşı dimdik durmaya ve devletin yanında olduklarını göstermeye devam edeceklerini belirten Selöz, şu bilgileri aktardı:

"Bugün burada 1 yıl önce yaşadığımız talihsiz geceyi sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliği ve milletimizin feraseti ile engellenen hain darbe gişimini unutturmamak için geldik. İlimizde faaliyet gösteren 30 sivil toplum kuruluşu ile birlikte bir aradayız.

Sayın valimize devletimize bağlılığımızı, her türlü teröre,işgal girişimine karşı en büyük destekçileri olarak sivil iradenin yanlarında olduğunu deklare ettik."

Ziyaretin ardından valilik binası önünde toplu fotoğraf çekimi yapıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.