Bilecik

Bilecik'te "kök hücre" seferberliği

16:06 27 Temmuz 2017
Bilecik'te "kök hücre" seferberliği

Bilecik Belediyesi ve Türk Kızılayı işbirliğinde ''Sevgin İliklerime İşlesin'' sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında vatandaşlar kök hücre bağışı konusunda bilgilendirildi.

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen etkinlikle kök hücre bağışı anlatıldı.

Türk Kızılayı Kök Hücre Bağışçısı Kazanım Sorumlusu Necdet Ayduran, etkinlikte yaptığı sunumda, katılımcıları kök hücrelerin alınması, toplanması ve incelenmesi konularında bilgilendirdi.

Belki de Sensin Platformu Antalya Sorumlusu Seval Ünvermiş de platformun 4 yıl önce küçük bir çocuğa ilik gerektiren bir haber üzerine kurulduğunu belirtti. Ünvermiş, 15 ilde çalışmalarının sürdüğünü aktararak, hiçbir yerde çocukların ölmemesi gerektiğini dile getirdi.

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ise belediyenin girişimleri ile şu ana kadar birçok kurumla temasa geçilerek, bağışta bulunmak isteyen insanlara erişim sağlandığını kaydetti.

''Sen de Umut Ol'', ''Bir Damla Kan Bir Can'' ve ''Sevgin İliklerime İşlesin'' sloganlarıyla hazırlanan kampanyanın hayırlı olmasını dileyen Yağcı, şunları söyledi:

"Bilecik beraberliğin, kardeşliğin, sevginin şehri. Geçmişimizle, tarihimizle gurur duyuyoruz. İnsanlık adına güzel izler bırakan milletin, ataların torunlarıyız. Yaradanı yaratandan ötürü seviyoruz. Bu proje önümüze gelince bu duygularla hiç düşünmeden öncülük yapmaya karar verdik."

Yağcı, Türkiye'de 3 milyon kemik iliği bekleen hastaya karşın 220 bin donör olduğuna dikkati çekerek, "Kabul edelim bu çok az, seferber olmalıyız. Yarın içimizden birinin bu hastalığın pençesine yakalanmayacağının garantisi yok. Elimizden geleni gösterip ondan sonra Allah'tan tevekkül etmemiz lazım." dedi.

Konuşmaların ardından çok sayıda vatandaş, kurulan stantlarda kök hücre bağışçısı olmak için kan örneği verdi.

Öte yandan, vatandaşların Bilecik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve Türk Kızılayı Bilecik Şubesinden gerekli bilgileri alabileceği, herhangi bir Kızılay merkezi ya da kan verme aracına giderek, kök hücre bağışı için başvuruda bulunabilecekleri bildirildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.