Bilecik

Müzede salça ve köy ekmeği ikramı

16:20 08 Ekim 2017
Müzede salça ve köy ekmeği ikramı

Bilecik Belediyesi, Yaşayan Şehir Müzesi'nde ziyaretçilere salça ve köy ekmeği ikram edildi.

Bilecik ve çevresinin 100 yıl öncesi yaşamına ait materyaller ile görsellerin yer aldığı Yaşayan Şehir Müzesi'nde çeşitli etkinliklerle yöre lezzetleri de ziyaretçilere sunuluyor.

Bilecik'e has biber ve domatesten müzede imal edilen salça ve köy ekmeği, Belediye Başkanı Selim Yağcı'nın da katıldığı etkinlikle müze ziyaretçilerinin beğenisine sunuldu.

Müze ziyaretçilerine eleriyle salçalı ekmek ikram eden Yağcı, yaptığı açıklamada, 'müzede her hafta mevsimsel şartları da dikkate alarak yörenin kültür vegeleneğini anlatan etkinlik gerçekleştirdiklerini ifade ederek, "Toplumumuzun gelenek, göreneklerini uygulamalı olarak gelen misafirlerimize aktarıyoruz. Önceki hafta aşure geleneğimizi gerçekleştirdik. Domatesten ve biberden salça yapımına ilişkin olarak bugün de burada çalışma arkadaşlarımız akşamdan itibaren yapacakları salçanın malzemelerini bizzat hazırladılar. Burada gelen misafirlerimiz ile birlikte salçayı kaynatarak dönüşümünü sergilediledik. Misafirlerimizle birlikte bu salçanın sunumunu da gerçekleştiriyoruz." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.