Bilecik

Down sendromlu ve otizmli çocuklara kafeterya projesi

18:20 09 Kasım 2017
Down sendromlu ve otizmli çocuklara kafeterya projesi

Bozüyük Belediyesince down sendromlu ve otizmli çocukların çalışabilecekleri kafeterya projesinin hayata geçirileceği bildirildi.

Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Şehit Zafer İpek Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezi ziyareti sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, okul içinde engelli çocuklar için oluşturulacak oyun alanının kısa sürede hayata geçirileceğini belirterek, okulun ve eğitimcilerin yanlarında olduklarını kaydetti.

Kentte bir ilke daha imza atacaklarını bildiren Bakıcı, şunları söyledi:

"Down sendromlu ve otizmli gençlerin çalışabileceği bir kafeterya projesinin hayata geçireceğiz. Çocuklarımız gerekli özel eğitimleri almalarının ardından sosyal hayatın içinde son derece rahat bir şekilde yer alabiliyorlar.

Bu doğrultuda gerçekleştireceğimiz proje kapsamında Metristepe Kültür Merkezi altında açılacak olan kafeteryada ve belediye iştiraklerinde servis görevlisi olarak çalışacak. Bu projeyle down sendromlu ve otizmli çocukların sosyalleşmesi ve hayatlarını idame ettirebilecekleri ücretler kazanmaları sağlanacak. Gençlerimizin kendilerine güvenleri için de son derece önemli ve yararlı olacaktır."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.