Bilecik

Özel gereksinimli çocukların gösterisi coşturdu

14:54 07 Şubat 2018
Özel gereksinimli çocukların gösterisi coşturdu

Bilecik Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okulunda düzenlenen etkinlikte özel gereksinimli öğrencilerin sunduğu halk oyunu gösterisine dahil olup, onlara ayak uydurdu.

İstanbul Eyüp Rumeli Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği üyeleri, temin ettikleri spor malzemelerini teslim etmek üzere Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okuluna geldi. Program kapsamında okul salonunda düzenlenen törende, tamamı özel gereksinimli çocuklardan oluşan ekip, uzun zamandır çalıştıkları halk oyunları gösterisini sundu.

Sahneye çıkan İl Milli Eğitim Müdürü Durmuş, özel gereksinimli çocukların halk oyunu gösterisine katılıp onlarla birlikte oynadı. Durmuş ve çocukların gösterisi, yoğun alkış aldı.

Durmuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dokunulmayan yüreğin kazanılamadığını belirterek, "Bir çocuğun yüzünde gülümseme olursanız bu, bize yeter. Çocuklar ve anneler güldüğü zaman toplumda sevinç çığ gibi büyür. Ben de bugün onlarla oynamak istedim. Onlar da çok mutlu oldu." diye konuştu.

Öğretmen Nurcan Yılmaz Esen de halk oyunu gösterisi için bir süredir çalıştıklarını anlatarak, "Her gün prova yaptık. Küçük figürler öğrettik. Art arda olan hareketleri yapmakta zorlanıyorlardı. Sonunda başardık. Çok mutluyuz." ifadelerini kullandı.

Programda daha sonra spor malzemelerinin teslimi yapıldı, "El Sanatları Atölyesi" ile "Mobilya ve Dekorasyon Atölyesi ve Uygulama Evi"nin açılışı gerçekleştirildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.