Bilecik

Bilecikli ev hanımları Mehmetçik için ördü

15:37 24 Şubat 2018
Bilecikli ev hanımları Mehmetçik için ördü

Bilecik'te sosyal medyada organize olan çok sayıda ev hanımı, Zeytin Dalı Harekatı'na katılan askerlere desteklerini göstermek için kampanya başlattı.

Bir restoranda gerçekleşen organizasyona katılan yaklaşık 50 kadın birlikte örmeye başladı. Evlerinde ördükleri atkı ve bereleri de getiren kadınlar, malzemeleri askerlere gönderilmek üzere haftaya kargoya verecek.

Organizasyonu gerçekleştiren Zehra Öcük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bilecikli ev hanımları olarak askerlerin yanlarında olduklarını göstermek için böyle bir organizasyonu hazırladıklarını söyledi.

Öcük, "Kendi örgülerimizle, sıcacık atkı berelerimizle bir nebze de olsa gönlümüzün onlarda yana olduğunu göstermek destek istedik. Bu şekilde yola çıktık. Sadece örgü ile değil manevi olarak da Fetih Suresi okuyarak desteğimizi sürdürüyoruz. Biz Osmanlının kurulduğu, Hayme Anaların yetiştiği toprakların kadınlarıyız. Bizim farkımız olmalı." diye konuştu.

Oğlu, Hatay'da sınır bölgesinde Polis Özel Harekat'ta (PÖP) görevli olan Gülşen Kahraman, ördüğü berenin içine askerleri duygulandıracak bir not bıraktı.

Kahraman, bir kağıda "Kınalı kuzularımız dualarımız sizinle, ayağınıza taş değemesin. Sizi seviyoruz. Dualarımız hep sizinle, sizi Allah'a emanet ediyoruz." şeklinde yazı yazarak duygularını ifade etti.

Örgü kampanyasına destek veren İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş da, Türk milletinin büyüklüğünü belirterek, "Çok şükür ki bu millet halen Çanakkale Savaşının, Kurtuluş Savaşının ve 15 Temmuz ruhunu yaşatıyor ve yaşatmaya devem edecektir. " ifadesini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.