Bilecik

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

16:15 08 Mart 2018
8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Bilecik'te, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla "Bilecik Belediyesi Kadın Spor ve Yaşam Merkezi" açıldı.

Osmangazi Mahallesi'ndeki tesisin açılış törenine, Vali Tahir Büyükakın, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, Cumhuriyet Başsavcısı Cuma Çoban, siyasi parti, kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda kadın katıldı.

Vali Büyükakın, açılışta, Belediye Başkanı Selim Yağcı'nın eşinin Umreye gittiği zamanlarını esprili bir şekilde anlattı.

Büyükakın, "Hanımefendi Umre vesilesiyle buradan ayrıldı. Normal şartlarda hanımefendi buradayken başkanı görüyorsunuz şık, bütün renkler uyumlu vesaire. Hanımefendi yokken başkanın kravatı bir tarafa gidiyor, elbisenin renkleri uymuyor. Onun için tüm hanımlarımıza var oldukları için teşekkür ederim. Hem annelerimiz hem bacılarımız oldukları için bizi adam ettikleri için kendilerine teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Başkan Yağcı ise, geçin yıl bu tesis için söz verdiklerini belirterek, "Bugün bu sözümüzü tutmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu özel ve güzel tesisi dışarıda yağış olsa da sizlerle birlikte açıyoruz. Doğumdan ölene kadar hayatın her safhasında var olan kadınlarımızın gününü kutluyorum. Hanımlara yapılan her yatırım, yol, su, elektrik olarak toplumun her kesimine döner. Yaptığımız icraatların kabul edilip kullanıp da bizlere ayrı mutluluk veriyor. Hürriyet, Ertuğrulgazi ve diğer mahallelerine de bu tür tesisler yapacağız. Bugün bu müjdeyi de veriyorum." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından tesisin açılışı gerçekleştirildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.