Bilecik

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. yıl dönümü

18:08 18 Mart 2018
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. yıl dönümü

Bilecik'in Pazaryeri, Söğüt ve Osmaneli ilçelerinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Pazaryeri ilçesi Çanakkale Şehitliğinde düzenlenen törende, Atatürk Anıtı'na Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı çelenkleri konuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Ardından Tarih Öğretmeni Tuğba Pemik, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı.

Kaymakam Bayram Sağır, Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın ve beraberindekiler, tören sonunda şehit kabirlerine karanfiller bıraktı ve dua etti.

- Söğüt

Söğüt ilçesinde düzenlenen törende, Atatürk Anıtı'na çelenkler sunuldu ve saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Çelenk sunma töreninin ardından İlçe Şehitliğinde tören düzenlendi ve şehit kabirleri ziyaret edilerek dua edildi.

Gün dolayısıyla ayrıca Söğüt Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından Belediye Kültür Merkezinde program düzenlendi.

Etkinliklere Söğüt Kaymakamı Murat Öztürk, Belediye Başkanı Halil Aydoğdu ile kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

- Osmaneli

Osmaneli ilçesinde de Hükümet Konağı önünde ve Osmaneli İmam Hatip Ortaokulunda tören düzenlendi.

Hükümet Konağı önündeki törende, Kaymakam Edip Çakıcı ve Belediye Başkanı Münür Şahin tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu ve saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Osmaneli İmam Hatip Ortaokulu'nda düzenlenen programda da öğrenciler tarafından ''Çanakkale'' adlı tiyatro gösterisi sahnelendi.

Gün dolayısıyla protokolle şehitliği de ziyaret eden Kaymakam Çakıcı ve Belediye Başkanı Şahin, düzenlenen yemekle şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi.

Törenlere, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Yunus Demirpehlivan, İlçe Emniyet Müdürvekili Yalçın Avcı, AK Parti İlçe Başkanı Mefaret Göbekçi, İl Genel Meclis Üyesi Hakan Özkan, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri de katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.