Bilecik

Yolcu otobüsünden yüzlerce tarihi eser çıktı

15:04 23 Mart 2018 2 Yorum Var
Yolcu otobüsünden yüzlerce tarihi eser çıktı

Bilecik'te jandarma ekipleri tarafından yapılan tarihi eser operasyonunda, bir yolcu otobüsünün bagaj bölümündeki kutu içinde saklanmış 885 adet sikke, 11 adet heykel, 9 adet ok ucu ele geçirildi.

Alınan bilgilere göre; bir ihbarı değerlendiren İl Merkez Jandarma Komutanlığı ekipleri, sorumluluk bölgesi, Eskişehir - Bilecik karayolu üzerinde bir yolcu otobüsünü durdurdu. Araçta yolcu olarak bulunan İ.M.T. isimli şahsın bagajında yapılan aramada 885 adet sikke, 11 adet heykel, 9 adet ok ucu ele geçirildi. Şahıs hakkında yasal işlem başlatılırken, ele geçirilen eserler Bilecik Müze Müdürlüğüne teslim edildi. 



YORUMLAR

2 Yorum Var
  • erdal 6 yıl önce Şikayet Et
    Ecnebi bir insanda yakalansa bunlar emin olun ülkesine kadar refakat ederlerdi bu ülke kanunları milletimize hizmet etmiyor sanki kanunları yapanlar millete eziyet diye yapmış hazine üstünde oturan köleler gibiyiz. ALLAH ın da hesabı var gavur tohumları.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • yusuf 6 yıl önce Şikayet Et
    topragın altında çürüyen metali çıkarıp rızık kazanmak ne kadar büyük şuç olduguna şaşırıyorum.devlet malına zarar vermeden yurt içinde satışları yapılsa yerin altındaki tarih görücüye çıksa kültürümüze katkı kaynak saglasa kötü mü olur.bilmiyorum
    Cevapla
  • Mert 6 yıl önce Şikayet Et
    Bırakın vatandaş satıp paraya çevirsin çoluk çocuğunu geçindirsin ona mani olmayın bari
    Cevapla
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.