Bilecik

Bilecik'te teknokent kurulacak

13:12 03 Nisan 2018
Bilecik'te teknokent kurulacak

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinin teknokent kurulması başvurusunun kabul edildiği bildirildi.

Şeyh Edebali Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Harun Mindivan, gazetecilere yaptığı açıklamada, üniversitelerin teknolojik altyapılarını girişimcilere açma, sanayicilerle akademisyenlerin ortak iş projeleri geliştirmelerine ve şirketleşerek kendi ürünlerini piyasaya sürmelerine olanak tanıyan teknokent başvurusunun Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca kabul edildiğini söyledi.

Bilimsel birikimini üretime geçirmek isteyen akademisyenlerin, iş fikri olan genç girişimcilerin ve Ar-Ge çalışmasına ihtiyaç duyan sanayi kuruluşlarının teknokent çatısı altında bir araya gelerek, üretime yönelik çalışmalar yaparak, kendi teknoloji şirketlerini kurabileceğini anlatan Mindivan, ''Genç girişimciler, yenilikçi sanayiciler ve akademisyenler için büyük bir fırsat sunacak olan teknokent, hem Bilecik'in, hem de ülkemizin gelişimine önemli katkı sağlayacak. Uzun süredir girişimcilik endüstrisinin dünyadaki öncüsü konumunda bulunan teknokentlerden birini üniversitemize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz.'' dedi.

Mindivan, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından sağlanacak bütçeyle Gülümbe Kampüsü'nde, nitelikli ofisler ve toplu çalışma alanları bulunan teknokent binasının kurulacağını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.