Bilecik

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'na doğru

17:54 18 Mayıs 2018
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'na doğru

Büyükakın, mesajında şunları kaydetti:

Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir ve Belediye Başkanı Nihat Can, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Büyükakın, mesajında, tarihin dönüm noktalarından 19 Mayıs 1919'un, Türk milletinin, tüm zor şartlara rağmen, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde gerçekleştirdiği milli mücadelenin başladığı önemli tarih olduğunu ifade etti.

''Ülkenin içinde bulunduğu durumun bir yazgı olmadığını düşünen ve milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararlılığının kurtaracağına inanan Atatürk, büyük fedakarlıklarla kurulan Türkiye Cumhuriyetini geleceğimizin teminatı gençlere emanet etmiştir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmak en başta gelen görev ve sorumluluğumuzdur. Bu düşüncelerle, Türk milletinin ve gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.''

AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir ise, tarih sahnesinden silinmek istenen Türk milletinin, bağımsız kalacağını ve bağımsızlığını ilelebet sürdüreceğini tüm dünyaya en güçlü şekilde bir kez daha gösterdiği kurtuluş savaşının başladığı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna uzanan sürecin ilk adımının atıldığı Gençlik ve Spor Bayramı'nı büyük bir coşkuyla kutladıklarını vurguladı.

Bu anlamlı günün, sadece Türk milletinin değil, bütün mazlum milletlerin mücadele azimlerinin de ateşlendiği bir gün olarak tarihin altın sayfalarındaki yerini aldığını aktaran Eldemir, şu ifadeleri kullandı:

''Cumhuriyet tarihimizin miladı olan bu adımla birlikte, milletimizin birliğinin, beraberliğinin ve bir arada yaşama ve ortak değerlerde kenetlenme iradesinin sergilendiği kurtuluş mücadelesi başlatılmış, vatanın bağımsızlığının sağlanması uğrunda büyük bedeller ödenmiş, güçlü bir geleceğin inşası için emsalsiz fedakarlıklar gösterilmiştir. Gençlerimiz ecdadımızın kahramanlık ve fedakarlıklar sonucu bağımsız kılarak bizlere emanet ettiği cennet vatanımızı, ecdadının güvenine layık olarak tarihlerinden aldıkları güç ve ilhamla çok daha ileri noktalara taşıyacaklardır. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz, kuruluşunun 100. yılında dünyanın ekonomik olarak en büyük ilk 10 ülkesi arasına girme yolunda istikrarlı bir şekilde yürüyen Türkiye Cumhuriyeti'nin bu hedefe ulaşmada en büyük gücü olmaya devam ettiği yarınlarımızın güvencesi gençlerimiz, ülkemizin sadece zenginliği değil aynı zamanda dinamizminin ve değişim potansiyelinin de kaynağıdır. Dolayısıyla genç nüfusa sahip olmak bizler için büyük bir imkandır.''

Belediye Başkanı Nihat Can da, tarihin dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs 1919'un, ulusal bağımsızlığa doğru atılan önemli bir adımın başlangıcı olduğuna dikkat çekerek, ''Tarihini bilen, özüne sahip çıkan ve bunu nesilden nesile aktarmayı başaran milletler tarihin sonuna kadar var olmayı başaracak olan milletlerdir.'' ifadesini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.