Bilecik

Pazaryeri'nde okul ve belediye binası açıldı

16:58 25 Ekim 2018
Pazaryeri'nde okul ve belediye binası açıldı

Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde yaptırılan Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile yeni belediye hizmet binası törenle açıldı.

Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Pazaryeri Belediyesi yeni hizmet binasının açılışı törenle yapıldı.

AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, törende yaptığı konuşmada, parti olarak kuruldukları ilk günden bu yana en fazl önem verdikleri alanının eğitim olduğunu söyledi.

İktidarları döneminde bu konuda binlerce yatırım yaptıklarını belirten Akdoğan, şunları kaydetti:

"Bugüne kadar çok badirelerden geçtik ama devlet ve millet ile hep bunların üstesinden geldik gelmeye devam ediyoruz. Bizim en dikkat ettiğimiz şey nitelikli insan yetiştirmektir, bu yüzden eğitime çok büyük ağırlık verdik. Bu güzide eğitim kurumunun yapılmasında emeği geçenleri kutluyorum hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."

AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı da okulun hayırlı uğurlu olmasını dileyerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Yaptırılan okulun mesleki ve teknik lise statüsünde olmasının ayrıca önem taşıdığını dile getiren Avcı, şöyle konuştu:

"Son 15 yıl zarfında mesleki ve teknik eğitim alanında büyük mesafeler alındı ama yeterli değil daha fazlasını yapmamız gerekiyor. Mesleki ve teknik eğitimin ülke ekonomisi ve gençlerin geleceği açısında çok önemli olduğunu biliyor büyük kaynak aktarıyoruz. Gençlerimiz buralarda altyapı imkanlarıyla eğitimlerini tamamlayacaklardır."

Konuşmaların ardından okul ve belediye hizmet binasının açılışı yapıldı.

Açılış törenine, AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, Bilecik Vali Yardımcısı Burhan Terzioğlu, Bilecik Belediye Başkanı Nihat Can, Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın ve İl Milli Eğitim Müdürü Güsamettin Erdoğan da katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.