Bilecik

Uğur böceği sandı, iyi bakınca çok zehirli örümcek çıktı!

10:35 27 Mayıs 2020 7 Yorum Var
Uğur böceği sandı, iyi bakınca çok zehirli örümcek çıktı!

Boyutları küçük olmasına rağmen çok zehirli olduğu belirtilen uğur böceği örümceği, görüldüğü Bilecik'in Osmaneli ilçesinde doğaseverleri şaşırttı.

Bilecik Yaban Hayatı ve Ekoturizm üyelerinin görüntülediği uğur böceği örümceği Türkiye'de genellikle Güneydoğu, Doğu Anadolu, Akdeniz ve İç Anadolu bölgelerinde yaşıyor. Üzerinde uğur böceği desenleri bulunduğu için halk arasında uğurböceği örümceği olarak adlandırılan dünyada tehlikeli olarak kabul edilen türler arasında yer alıyor.

“İlk gördüğümde ben de uğur böceği zannettim”

Bilecik Yaban Hayatı ve Ekoturizm Üyesi Ahmet Taşçı, tarafından Bilecik’in Osmaneli ilçesinde görüntülenen uğur böceği örümceğinin dünyada zehirli örümcek türlüleri arasında yer aldığını belirtti. Taşçı “İlk gördüğümde ben de uğur böceği zannettim. Sonra detaylı inceleyince örümcek olduğunu gördüm. Sonra internette araştırma yaparak, bunun Esus Cinnaberinus türünden olan halk arasında uğur böceği örümceği öğrendim. Sonrasında fotoğrafladıktan sonra örümcek yoluna devam etti. İlk defa böyle bir örümcekle karşılaştım” dedi.

Öte yandan uğur böceği örümcekleri böceklerle beslenirken, genelde yırtıcı ve saldırgan özellikleriyle tanınır. Kendilerine düşman olarak gördükleri küçük canlılar ile beslenirler.

YORUMLAR

7 Yorum Var
  • zafer gülten 3 yıl önce Şikayet Et
    Allesen,bu örümceğin uğur böceğine benzer halimi var.
    Cevapla
  • Zeynep 3 yıl önce Şikayet Et
    İnternet te araştırdım zehirli!!!
    Cevapla
  • ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    zehirsiz diyen olmuş ama internetde zehirli ve tehlikeli olduğu bilgisi var.
    Cevapla
  • selam olsun sana 3 yıl önce Şikayet Et
    genelde cok canli renkli olan hayvanlar zehirli olmaz zararsiz olur, bu yüzdende canli güzel cesitli renkleri olur ki karsisindaki onun tehlikeli oldugunu sansin ondan korksun diye,,, yani etkilensin diye... bu örümcegin normalde öyle yazdiginiz sekilde zararli olmamasi gerekli, hatta zehirsiz yada etkisiz bir zehiri ollmasi gerekli,kisaca teklikeli olmamali
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • bir vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Tam aksine doğada canlılardaki belirgin,canlı renkler zehir alametidir. İstisnai durumlar bulunmakla birlikte ortama uyum sağlamayan,kamufle olmayan adeta renkleriyle buyur gel ben buradayım diyen canlılardan uzak durmakta fayda var. Örneğin ısırmayacağını düşündüğünüz,mükemmel görüntüsü ve şirinliğiyle canlı sarı siyah ya da mavi siyah renkli bir kurbağa dokunduğunuzda sizi felç edebilir. En iyisi tanımadığınız her canlıdan uzak durun.
  • Lüfer 3 yıl önce Şikayet Et
    Bırakın adamı rahatca yoluna gitsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.