Bilecik

Hobi olarak başladı şimdi 100 ton üretim yapıyor

10:02 07 Temmuz 2026 3 Yorum Var
Hobi olarak başladı şimdi 100 ton üretim yapıyor

Bilecik'te hobi olarak 2 dönüm çilek yetiştirmeye başlayan Yalçın Nar, 8 yılda üretimi 42 dönüme çıkarmayı başararak yıllık 100 ton çilek üretimi yapıyor.

Bilecik merkeze bağlı Ulupınar köyünde yaşayan Yalçın Nar, hobi olarak kendileri ve çocuklarının yiyeceği kadar çilek üretmeye başladıklarını ifade etti.

Ardından İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün desteğiyle başta 2 dönüm olan bahçesinden yüksek verim alarak alanını 6 dönüme, ardından 16 dönüme son olarak da 42 dönüme çıkaran Nar, yıllık 100 ton üretim yapıyor.

Hobi olarak 2 dönümde başladı, üretimi şimdi 42 dönüme çıktı.

HOBİ OLARAK BAŞLADI, İŞİ OLDU 

Çilek üreticisi Yalçın Nar, vatandaşların çilek tarlasında yiyerek, eğlenerek çilek topladıklarını anlatarak, "Bu işe hobi olarak 2 dönümlük bir alanda başladık. Daha sonra vatandaşın yoğun isteği üzerine üretim alanımızı 42 dönüme çıkardık. Bizim amacımız doğal çilek yetiştirerek vatandaşa, halka doğal çilek yedirmekti. İnsanlara beğendikleri çileği dalından seçerek toplama imkânı sunmak istedik. Vatandaşlarımızın bu uygulamaya ilgisi ve talebi üzerine bahçemizi ziyaretçilere açtık. Cumartesi ve pazar günleri bahçemiz oldukça kalabalık oluyor. Gelen ziyaretçilerimize girişte sepetlerini veriyoruz ve bahçeye yönlendiriyoruz. Kendi seçtikleri çilekleri tadına bakarak topluyorlar. Çıkışta ise topladıkları çilekleri tarttırıp ücretini ödüyorlar." dedi.

Yalçın Nar'ın annesi Gülümser Nar

VATANDAŞLAR TARLADAN ÇİLEK TOPLAYABİLİYOR 

Tarladan çilek toplayan Çilek üreticisi Yalçın Nar'ın annesi Gülümser Nar ise, "Burası oldukça kalabalık oluyor. Vatandaşlarımız beğendikleri ve seçtikleri çilekleri kendi elleriyle toplayıp evlerine götürüyor. Evlerinde de afiyetle tüketebiliyorlar." dedi.

Öte yandan başta Bilecik, Eskişehir, Bursa ve çevre illerden gelen vatandaşlar ellerindeki sepetlerle tarlaya girip, istediği çileği toplayarak satın alıyor.

Vatandaşlar tarladan çilek topluyor.

YORUMLAR

3 Yorum Var
  • Orhan Aydın 24 dakika önce Şikayet Et
    o zaman buğdaya hak ettiği zammı yapacaksın millet mozot parasını çıkaramıyor ne diye uğraşsın kazanan hep tüccar elini kolunu bile sallamadan üreticinin iki katını alıyor bence herkes gelir getirecek işi yapsın
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Misafir 44 dakika önce Şikayet Et
    Buğday tarlalarına çilek, lavanta, lale ekiyoruz. Bağ evi yapıyoruz. Sonra da dışarıdan ayçiçeği, buğday alıyoruz. Toplamda kârdamıyız aceba!? Türkiyenin bu kadar çok meyveye ihtiyacı yok ama buğdaya ayçiçeğine var.
    Cevapla
  • Hasan 12 dakika önce Şikayet Et
    Sapla samanı karıştırma. Bağ eviymiş :)) bı de gel sen de ek.oturup laf etmekle biyseydi ...
    İlk beğenen sen ol
  • Ahmet 32 dakika önce Şikayet Et
    Tr bugday üretiminde %90%96 kendi kendine yeterli üretim 19.5 22 milyon ton arasında oluyor.
    İlk beğenen sen ol
  • Sadi 40 dakika önce Şikayet Et
    Bugday cilek kadar para etmiyor
    İlk beğenen sen ol
  • Misafir 57 dakika önce Şikayet Et
    şimdi cümle alem hesap yapıp, giderleri ve gelirleri hesaplayıp, yer gök çilek olacak, kimse de bu çilek ekti, bizde başka bir üründe uzman olalım da ülkeye katkımız olsun demez, yazık oldu artık kâr edemeyecek, başka şey ekin üreticiler salep ekin, baharat ekin vs. gibi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.