Bingöl

Bingöl'de SODES sözleşmesi imza töreni

14:25 16 Eylül 2015
Bingöl'de SODES sözleşmesi imza töreni

Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, Sosyal Destek Programı (SODES) projeleri sayesinde Bingöl'e 25 milyon liralık kaynak aktarıldığını söyledi.

 Bingöl Valiliğince, SODES kapsamında hazırlanan ve Kalkınma Bakanlığınca desteklenen 17 proje için valilik toplantı salonunda sözleşme imza töreni düzenlendi.

Törende konuşan Vali Köşger, SODES projelerinin Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde 5 yıldan beri uygulandığını hatırlatarak, 2015 yılında ağırlıklı olarak kamu projelerinin tercih edildiğini belirtti.

Sivil toplum kuruluşlarının hazırladığı projelerin sürdürülebilirliğiyle ilgili bir sıkıntının söz konusu olduğunu vurgulayan Köşger, şöyle konuştu:

"Projelerde, devletten kaynak alındığı sürece iş yürütülüyor. O iş bitince arkadaşlar dükkanı kapatıp gidiyorlar. Olay burada bitiyor, bu yanlış bir şey. Burada devletin size aktardığı kaynak, bir can suyudur. İşin sonunda devlet yaptığı katkıyla, yapılan israfla baş başa kalıyor. SODES projelerinin uygulanmaya başlandığı 2010 yılından bugüne kadar ilimize 25 milyon lira kaynak aktarıldı."

Bölgedeki terör saldırılarının özel sektör yatırımlarını engellediğini işaret eden Köşger, "Bir ülkenin kalkınması sadece kamu yatırımlarıyla mümkün değildir" dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mesut İlhan ise 2015 yılında ise değerlendirilmeye uygun görülen 163 projeden 17'sinin kabul edildiğini, bunun için de toplam 3 milyon 357 bin lira kaynak aktarıldığını ifade etti.

Konuşmaların ardından sözleşmeler imzalandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.